2011-ben Somogy megye volt a központja a strandröplabda országos bajnokságnak. Selejtező-fordulót rendeztek Marcaliban és Balatonlellén, a döntőnek pedig Siófok adott otthont. Ráadásul kaposvári kötődésű párosok végeztek az első helyen a hölgyek és a férfiak mezőnyében egyaránt. A Magyar Röplabda Szövetség vezetői azon dolgoznak, hogy a szakág tehetséges magyar fiataljai nemzetközi szinten is sikeresek  legyenek.

Hároméves programot adtak le az NSI-nek, és az utánpótlást próbálják segíteni. Olimpiai szinten úgy vélik, Rio lehet az első olimpia, ahová magyar játékosokat kinevelhetnek - mondta el a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Tóth Tamás.

Szabadtéren tehát, úgy tűnik, jól alakulnak a dolgok. A teremben viszont még mindig sok a gond. A nyári szünetben jó néhány csapat úgy döntött, hogy nem vállalja az indulást az új bajnokságban. Emiatt a férfiak mezőnyében 11, a nőknél 13 együttest számláló NB I-es pontvadászat startol szeptemberben.

Strandröpi01


Eddig azt tervezték, hogy három év alatt egységessé teszik a bajnokságot. Az élet úgy hozta, hogy ez már most sikerült. A nőknél sok a pozitívum, a férfiaknál van még tennivaló. Budapestre is összpontosítani kell, de a vidéki fellegvárakat is szeretnék megőrizni - tette hozzá az elnök.

A csapatok legnagyobb problémája továbbra is a pénzhiány. Éppen emiatt a legtöbben sokallják a 600 ezer forintos nevezési díjat. Akik mégis vállalták az indulást, azok pedig igyekeznek összehozni a nadrágszíjat, hogy kitartson a pénz a szezon végéig.

Címkék: népszerüsítik, terem, strandröplabda, röplabda, sport