A Nagyatádi Sportcsarnokban rendezték meg az I. Somogy Kupa nemzetközi férfi kézilabdatornát, amelyen négy csapat, a Csurgói KK, a Balatonfüred, az FTC-PLER és a horvát Bjelovár lépett pályára. A somogyiak előbb három góllal megverték horvát ellenfelüket, majd 17-11-es félidei vezetés után 27:26 arányban alulmaradtak a Fradi ellen. A fővárosiaknak ez már a második sikerük volt a tornán, és egy újabb győzelemmel az aranyérmet is megszerezték.

Az FTC-PLER vezetőedzője így értékelte a mérkőzést: "Nagy hátrányból indultunk, de a második félidőt már mi nyertük. Sorokat cseréltem, és örülök neki, hogy győztünk mind a kétszer."

A csurgóiak gyakorlatilag az utolsó tíz percben veszítették el ezt a rangadót. "Az első félidőben kiemelkedően védekeztünk, jó volt a kapusteljesítmény, Sajnos az előnyünk megnyugtatott mindenkit, az ellenfelünk pedig agresszivitásával fölénk kerekedett. Sok taktikai hibánk volt a mérkőzésen." - értékelte a meccset a Csurgói KK vezetőedzője, Bakó Botond .

A Csurgói KK ezt követően 2 góllal verte meg a Balatonfüredet, így kiharcolta magának az ezüstérmet, a harmadik helyen pedig a Veszprém megyeiek végeztek. A tornán különdíjakat is átadtak, a gólkirály címet a csurgói Szöllősi Szabolcs vehette át.

Címkék: handball, kézilabda, csurgó, somogy, sport