Lelkesen készültek a gyerekek és a szülők, nagyszülők a már megszokott kaposvári duatlonversenyre. A szervezők ezúttal is a Városligetben jelölték ki a pályát, és örömmel tapasztalták, hogy ismét csak népes mezőny jött össze az egyes futamokra.

Úgy tűnik, népszerű a verseny. Eddig nyaraltak ezen a napon a triatlonisták, duatlonisták, de most már a szülők úgy igazítják a programot, hogy ideérjenek. Kicsit szomorú vagyok amiatt, hogy több vidéki van, mint kaposvári - mondja a Mavik Triatlon Club képvieletében a szervező, Böröczi Antalné.

Erre a viadalra Dunaújvárosból, Győrből, Szombathelyről és a fővárosból is érkeztek családok, és természetesen a somogyiak is szerencsét próbáltak.

Körülbelül hároméves volt a nagyobbik lányom, akkor kezdtük. Azóta három lányom van, folyamatosan hozzuk őket minden évben, minden versenyre -  mondja a mernyei Király László.

Szeretnek jönni, és olyan helyen lakunk, falun, hogy állandóan kint vannak az utcán, tudnak biciklizni, futni, játszani - teszi hozzá László.

A szervezők ezúttal is több korosztályban eredményt hirdettek.

duatlon

Bizony a 2008-2009-es korosztálynak segítség kell még, de a többiek nagyon szépen állnak a rajtvonalon, és őket mindig példaként hozhatjuk fel. A kicsik nagyon szeretik - teszi hozzá a hozzá szervező, Böröczi Antalné.

Egyéniben és családi váltóban is nagy volt a harc az előkelő helyezésekért. Korcsoportjában Lantos Luca, Mizarák Kuti Márk, Sárközi Szabolcs, Káldi Katalin, Happ Gergő, Sipos Anna Eszter, Tátrai Bruno és Gombos Dániel szerzett aranyérmet. Az MG Produkt versenysorozat szeptember 18-án, a harmadik fordulóval folytatódik a Cseri parkban. A Ma-Vik TC idei utolsó erőpróbája pedig a Deseda Duatlon lesz szeptember 24-én.

Címkék: Ma-Vik TC, duatlon, mozgás, kaposvár, sport