Válogatott és válogatott szintű játékosok egész sorával erősített a Siófok a nyári szünetben. A csapat a nyári pihenő után munkába állt, és a hétvégi Szabella Kupán megmutatta, hogy jó úton jár. A lányok a KEK-győztes Ferencvárost is megverték a nemzetközi tornán.

"Nyilván az igazolásoknak köszönhetően magasabbra kell tenni a mércét. Olyan játékosokkal dolgozom, akik maximalisták, és azért jöttek ide, hogy bizonyítsanak" - mondta a Siófok KC szakmai igazgatója, Imre Vilmos.

A klubvezetés az előző szezon tanulságait levonva fogalmazta meg a célokat. Emellett mindent megtett azért, hogy ütőképes csapat formálódjon a Balaton partján.

A Siófok KC ügyvezetője elmondta: "Az alap továbbra is az 5-8. hely, de álmodunk szépeket. A Vác és a Debrecen is gyengült, ők tavaly az első négyben voltak, és ahogy kiderült, a Ferencváros sem verhetetlen."

Ábrahám Szilvia, Bódi Bernadett, Herr Orsolya és Mörtel Renáta után a debreceni Bogdanovics Annamária és a ferencvárosi Németh Csilla is Somogyba szerződött a nyáron. Amíg a lányok a teremben dolgoznak, addig a klubvezetés sem tétlenkedik. Mindenki nagyon várja már a szeptemberi bajnoki rajtot.

Az idei 10. hely után mindenki többet és jobbat remél. Ha minden a tervek szerint alakul, a csapat történetének harmadik élvonalbeli idénye lesz az eddigi legsikeresebb.

Címkék: kézitorna, Ferencváros, női, kézilabda, Siófok, sport