Marcali, Vonyarcvashegy és Balatonlelle után Siófokon találkoztak egymással a legjobb magyar strandröplabdázók. Az idei országos bajnokság döntőjét öt pályán rendezték, a nyolc női és a nyolc férfi páros összesen 28 mérkőzést vívott a homokon. A sportág nagyot lépett előre az idén, tavaly ugyanis meg sem rendezték az ob-t.

Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Tóth Tamás elmondta: "A minimális elvárás az volt, hogy legyen négy forduló. Ez sikerült. A siófoki környezet briliáns, köszönjük a helyi önkormányzatnak. Én ezt szeretném egy fellegvárrá felépíteni az elkövetkezendő években. Az első évben az volt a cél, hogy visszajöjjenek a játékosok, jövőre már szeretnénk egy nemzetközi tornát is idehozni Siófokra. "

A tapasztalatok azt mutatják: a teremröplabda kedvelői szívesen űzik a sportág nyári változatát.

Strandröplabda


A hölgyek között végül a BITT Kaposvár korábbi játékosa, Szombathelyi Szandra szerezte meg a magyar bajnoki címet párjával, Gudmann Csillával.

A férfiak mezőnyében a két egykori Fino-játékos, Bagics Balázs és Koch Róbert tűnt titkos favoritnak.

A Franciaországba készülő Bagics Balázséknak végül sikerült elhódítani az első helyet, így harmadik magyar bajnoki címét ünnepelte Siófokon. Az U19-es korcsoportban a Fino Kaposvár színeit képviselő Gergye Roland, Vajda Tamás duó bizonyult a legjobbnak.

Címkék: BITT, strandröplabda, Siófok, röplabda, Kaposvár, sport