Siófoki és a régióban működő sportegyesületek, olimpiai bajnok és világbajnoki helyezett élsportolók adnak ízelítőt tudásukból ezen a két napon, emellett érdekes bemutatóknak és nyílt edzéseknek is helyet ad az iskola tornacsarnoka. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki megtalálja a hozzá illő sportágat, mozgásformát, hiszen a sportot sosem késő elkezdeni- mondta Szalai István, az egyesület elnöke.

sportagvalaszto

„Önkormányzati képviselőként, és volt sportolóként vallom, hogy igen nagy szüksége van társadalmunknak a rendszeres testmozgásra, gondolok itt az egész kicsiken át - akik éppen az alapok elsajátításának éveit élik át-  az élsportolókra, akik legjobb tudásuk szerint versenyeznek az országos bajnokságokban, és nem utolsó sorban a baráti alapon szerveződő sportot szerető közösségekre. Ez a rendezvény-mely 5 éve fut országunk legkülönbözőbb helyszínein- remek alkalmat nyújt, hogy személyesen is kipróbálhassák az érdeklődők a sportágakat minden kötöttség nélkül, teljesen ingyenesen.

Hiszem, hogy a sportnak rengeteg pozitív hatása van a közösségek és az egyének életében egyaránt: elősegíti az egészséges életmód kialakítását, rengeteg preventív előnnyel is bír, valamint nem mellékesen segítheti a stressz oldását is. Természetesen nem feledkezhetünk meg, nevelő és közösség formáló erejéről sem, amely értékek a mai rohanó világunkban egy picit háttérbe szorultak, sajnos. Hiszem, hogy a sport képes összehozni a legkülönbözőbb társadalmi szegmenseket, és ereje nem csak a sportteljesítményekben mérhető, ezért igyekszem munkám során minél több  energiát mozgósítani a sport és mozgás támogatására- tette hozzá Szalai István.

forrás: siofok.hu

Címkék: rendezvény, sportágválasztó, somogy, siófok, sport