Két napon át potyogtak a gólok Siófokon, a nyár egyik legnagyobb felkészülési tornáján. A szervezők valóban a világ élmezőnyét csábították a Balaton partjára: a hatcsapatos viadalon egy-egy spanyol, osztrák és román sztárgárda mellett a magyar bajnok Győr, a KEK-győztes Fradi és a házigazda Siófok is pályára lépett. A Szabella Kupa nyitó találkozóját a fehérmezes Fradi játszotta a somogyiakkal. A közönség végig jól szórakozott, és a bravúros hazai siker sem maradt el a végén. A szünetben még döntetlen volt az állás, aztán belehúztak a siófokiak, és végül kiharcolták a 34-31-es győzelmet. A nézők a lefújás után percekig éltették a formálódó somogyi alakulatot.

Szerintem nagyon küzdelmes volt. Boldogok vagyunk, hogy egy Ferencvárost legyőztük. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, de a lényeg, hogy hajtottunk, küzdöttünk és sikerült nyerni - mondja a Siófok KC játékosa, Németh Csilla.

szabella_kupa_kézilabda

Siófokon komolyan gondolják, hogy az elmúlt évad nehézségei után most egy erős csapattal jól szeretnének szerepelni. A lányok ezért dolgoznak már hosszú hetek óta.

Félúton járunk a felkészülésben. A fizikai munkán túlvagyunk, már a labdáé a főszerep. A legfontosabb, hogy Bogdanovics Annát ezen a héten elkezdtük beépíteni a csapatba. Ott járunk, ahol a felkészülés ezen szakaszában egy csapatnak járnia kell - mondja Imre Vilmos a Siófok KC szakmai igazgatója.

A KEK-győztes Fradi háza táján egyelőre még csak formálódik a következő év ütőképes együttese.

Egyáltalán nem azt kaptuk vissza, amit elvárt a vezetőedző, kicsit fel is vagyunk háborodva, de remélem, kijavítjuk ezt. A KEK-ben sorsolástól függően meg kívánjuk védeni a címünket, a bajnokságban pedig a második hely van kitűzve célul - mondja a Ferencváros Rail Cargo Hungária másodedzője, Novák András.

A Fradi végül három vereséggel zárta a tornát, így csak a hatodik helyet szerezte meg. A siófokiak a folytatásban is jól teljesítettek, és végül a negyedik helyet érdemelték ki a valóban bombaerős mezőnyben.
A magyar bajnok Győr éppen a Balaton partján játszotta a felkészülés első komoly meccseit.

Nálunk folyamatosan nagy az elvárás. A legnagyobb hangsúlyt a nemzetközi szereplésünkre fektetjük, emellett természetese, hogy a bajnoki címünket és a kupa-elsőségünket megvédjük - mondja a Győri Audi ETO vezetőedzője, Konkoly Csaba.

A Rába-partiak végül igazolták a várakozásokat, és három győzelemmel elhódították az első helyet. A szurkolók pedig nem csalódtak: a világ női kézilabdázásának krémjét láthatták két napon át Somogyban.

Címkék: szabellakupa, fradi, eto, női, kézilabda, somogy, sport