A jelenlegi demográfiai helyzetben nagy szó, hogy 16 csapattal indul a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság, és a másodosztályban is 30 egyesület verseng két csoportban. A Kiskorpád történelmet írva először jutott fel a megyei első osztályba, Weimann Gábor irányításával. A vezetés már tulajdonképpen kitűzött egy célt, ez minimálisan a bennmaradás, de Weimann optimistább, a középmezőnybe várja a csapatot.

A megyei másodosztály déli csoportjának győztese a Somogyjádot utasította maga mögé a bajnoki csatában. Juhász Andrásék idén megfiatalított kerettel vágnak neki a szezonnak, ráadásul az északi csoportban. A somogyjádi edző elmondta:  ezzel a bajnoksággal a Somogyjád életében lezárult egy szakasz, nagy lehetőség lett volna a feljutás, talán ezért is távoztak többen, csalódottak lettek, de most a másodosztályban kell újra helytállni, az biztos, hogy nagy előrelépés lett volna az első osztály a csapatnak.

A településen a férfi csapat mellett NB II-es női csapat is működik, a hölgyek ráadásul második helyen végeztek a tabellán.

megyefoci_somogyjad

A harmadosztályban délen a Hetes alkotta az egyik legerősebb keretet, végül ezüstérmesek lettek, a Juta mögött. Herbel József tanítványai is az északi csoportba kerültek, teljesen új mezőnybe. A cél ettől még nem változott. Ugyanazok maradtak, ami tavaly volt, a dobogós helyek elérése. A fenntartón pedig az múlik, hogy ha feljutnak, tudják-e vállalni a megyei másodosztályt - Mondta Herbel.

A nevezési díjak immáron egységesek, a mezőny pedig azt mutatja: továbbra is a 30-asok viszik a prímet, a 26-40 éves korosztály még mindig meghatározó, a harmincasokat csak elvétve szorítják ki 18-20 éves fiatalok, és ez évek múlva komoly probléma lehet.   

Címkék: Hetes, megye, Somogyjád, szezon, foci, sport