A focisuli kizárólag tagdíjakból és támogatásokból tartja fenn magát. Mindössze évi 2 millió forint jut 140 gyermek fociztatására.

Még a nyáron is rúgják a bőrt a Mézga Focisuli reménységei. Kitartóan edzenek az őszi bajnokságra, minden nap. A gyerekek eddig semmit nem sejtettek abból, hogy egy tartozás miatt akár ki is zárhatják őket a versenyből. Azóta sem fizették ki a mára már 60 ezres tartozást, amelyet már az APEH követel tőlük.

- Azóta is kaptunk a bankból pénzt és levehették volna ezt a tartozást, de nem. Mivel ez szerepel a kimutatáson, a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, ennek ellenére nem indulhatunk a bajnokságban az egy olyan bűncselekmény, amit nem lehet tovább halasztani. Ezzel a gyerekeket nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatják - mondja a Kaposvári Mézga Focisuli Klub klubvezetője, Horváth János.

Az MLSZ-nél nem akartak nyilatkozni, csupán annyit mondtak: a szabály az szabály, amely mindenkire vonatkozik. A 15 éve működő Mézga Focisuli egyébként mindig is komoly anyagi nehézségekkel küzdött. Jelenleg mindössze évi 2 millió forintból finanszírozza a 140 gyermek edzését és versenyeztetését. A gyerekek többsége egyébként nem is tudja kifizetni a havi 3 ezer forintos tagsági díjat, így ezt az összeget is a klubnak kell kipótolnia. A szerény körülmények ellenére 10, NB1-es játékost neveltek ki az elmúlt években. A vezetőedző azt mondja: nemcsak a parkolási díjjal tartoznak. Az MLSZ és a megyei önkormányzat felé is van elmaradásuk, tagsági illetve bérleti díjakkal.

7 éve még az elmúlt hetekben elhunyt Bicskei Bertalan szövetségi kapitány is tartott itt edzéseket a fiataloknak. A Kapossport is beszámolt erről. Az edző özvegye, amint megtudta a tartozást, azonnal intézkedett. Azt mondta: Ő most többet nem tud adni. De ezt a 60 ezer forintot azonnal átutalja a focisulinak. Azt mondta: úgy fogadjam el, hogy ezt  a Berci küldi.

A vezetőedző abban bízik: helyzetük stabilizálódik a támogatók segítségével.

Címkék: kizárás, Mézga, tartozás, focisuli, szabály, sport