Szorgalmasan szelik a kilométereket a kaposvári pólósok. Augusztus elsején kezdték az alapozást, és egy hónapig még biztosan ilyen monoton lesz a napi programjuk: kizárólag futás, úszás, súlyzózás szerepel az edzéstervben.

A Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője, Bereczki Miklós azt mondja, a létszám sokkal jobb mint tavaly, most már van egy csapatravaló játékos, velük kezdték a munkát, össze kell még rakni őket, azon dolgoznak most is.

Az OB I B-csoportos bajnokságot tavaly nagy bravúrral megnyerő fiatal csapat együtt maradt és még sikerült megerősíteni a keretet. Az élvonaltól búcsúzó Újpesttől két játékos érkezett Kaposvárra, de van szegedi igazolás is és várhatóan még két Franciaországban idegenlégióskodó pólós is csatlakozik a kerethez.

- Megkezdtük a felkészülést, az első nap kemény volt, több mint 2 hónap pihenés után, de jó eredményre számítok. A biztos bennmaradás lesz a cél, aztán majd meglátjuk, mire lesz képes ez a fiatal csapat - mondja Papp Gábor.

Az új játékosok azt mondják, hamar beilleszkedtek a csapatba.

- Jól érzem magam, szép a város, jók a csapattársak, az edző is korrekt, a csapat is nagyon tetszik, minden rendben van. Nem volt nehéz, Szegeden is ugyanilyen keményen kellett edzeni, ott is a felnőttnél néha segítettem a védésben, nem volt nehéz a váltás - meséli Nagy Péter.

A KVK szeptember elején a Magyar Kupában kezdi meg idei szereplését, aztán rajtol a bajnokság is: a somogyi megyeszékhelyen majd gyakran fordulnak meg olimpiai bajnokok is, úgyhogy érdemes lesz kilátogatni a fiúk meccseire.

Címkék: alapozás, Bereczki Miklós, Kaposvári Vízilabda Klub, edzés, vízilabda, sport