Nagyot álmodott az egykori 110-szeres válogatott kosárlabdázónő, Zsolnay Gyöngyi: egy jeles évfordulót töltött meg tartalommal és egy világcsúcs-kísérlettel.

Idén 10 éves a Zsolnay Gyöngyi kosárlabda sporttábor. Olyan programot szerveztünk, amire azok a gyerekek is eljöhettek, akik akkor 10 évesek voltak, most 20, és ezen részt vehettek - mondja Zsölnay Gyönygi válogatott kosárlabdázó és ötletgazda.

A siófoki Széchenyi iskola tornatermében meg is jelentek a fiatal és az idősebb sportbarátok. A 20 csapat egy héten át, megszakítás nélkül játszott, így összesen 333 mérkőzést láthattak azok, akik éppen ébren voltak. Némi pihenésre azért mindenkinek szüksége volt...

Néha kicsit fárasztó, két órát aludni, hirtelen felkelni és játszani, de megérte - niylatkozza Fülöp Szandra.

Sajnos nem lehettem itt végig, de ingáztam. Így mentem dolgozni, fantasztikus élmény volt, örülök, hogy részese lehettem és hogy sikerült - mondja Knurr Zoltán.

A korábbi világcsúcsot Dél-Afrikában állították fel, amit végül alaposan sikerült túlszárnyalni.

Kosár rekord

Egy csodálatos dolog történt. Egy hétig sok ember volt együtt, jól szórakoztunk. Megköszönjük dél-afrikai barátainknak azt, hogy egy nagy rekordot tartottak, de mától Magyarország a világrekorder ebben - nyilatkozta Vujity Tvrtko.

A torna legifjabb résztvevője hat, a legidősebb 64 éves volt. A legmagasabb játékos, aki pályára lépett, 212 centis, a legalacsonyabb pedig 143. De ami ennél is fontosabb: mindenki hozzátette a részét ahhoz, hogy tízezer percen át pattogjon a labda Siófokon.

A világrekordra pedig ezután egy emléklap is emlékeztet majd a siófoki Széchenyi iskola
tornatermében.

Címkék: 10000 perc, Zsolnay Gyöngyi, siofok, kosárlabda, sport