A Hideg-Kecskeméti duónak családi hagyománya van már a '70-es, 80-as évekből.

- Idén eddig négy futamon mentünk, plusz más versenyeken, ebből felét teljesítettük, aztán most anyagi okok miatt áttértünk erre a VFTS-re, és úgy megyünk, mint ahogy annak idején 30 éve a szüleink mentek, azt próbáljuk most ismételni - meséli Hideg Krisztián.

A páros az évet erős géppel kezdte, aztán egy igazán komoly autóval folytatta, most pedig visszatérnek a retróhoz, a jó öreg Vöfi, ahogy ők mondják, más kategória.

- Kicsit lassabban kell sorolni az itinert, de a lényege ugyanaz, mivel a kocsi lassabb, itt ráérek kicsit utazni is - mondja Kecskeméti Balázs.

A Hideg-Kecskeméti páros idén is harcban lehetett volna a magyar bajnoki címért, mint ahogy 30 éve a szüleik, azonban valami műszaki hiba mindig közbejött. Krisztián már többször nyert magyar bajnokságot egy-egy kategóriában, és az abszolút mezőnyben is állt már dobogóközelben, ám az idei év balszerencsésebb a korábbiaknál.

- Utána egy EVO X-esre sikerült szert tenni, az komoly gép, azzal lehetne versenyt nyerni, de mindig akadt valami műszaki hiba, egyszer a váltó, egyszer egy 20 ft-os alkatrész, ami miatt olyan volt, mintha behúzva lett volna a kézifék, ez mondjuk eléggé félelmetessé tette a versenyt - tette hozzá Krisztián.

A rutinos páros most visszatér a hőskorba a Ladával, és biztosak lehetünk benne, szervó meg összkerékhajtás ide vagy oda, számolni kell a kaposvári fiúkkal. A Mecsek Rallyen azonban már szeretnének visszatérni a Mitsubishihez, és azzal megszorongatni a legjobbakat.

Címkék: autóverseny, Kecskeméti Balázs, Hideg Krisztián, retró, rally, sport