A hűvös hétvége ellenére sokan izzadtak Fonyódon. A sportcsarnokban rendezett Balafitt rendezvényen két napon át a mozgásé volt a főszerep.

Szombaton az új aerobik őrülettel, a zumbával kezdtek a résztvevők. Ennél a mozgásformánál komoly szerepet kap a nőisesség.

Ez egy ötven perces program volt, ennek energiafelhasználása ötszáz kalória. Elég kemény edzés, annak aki fogyni akar, annak tökéletesen jó - az aerobic oktató és személyi edző Szalka Andrea.

Igazi erőpróbáló volt Czanik Balázs capoeira aerobic órája.

Annak idején a brazil rabszolgák alakították ki ezeket és kicsit táncos elemeket ötvözték harcos elemekkel. Ezért látjátok majd, egy capoeira erobic nem olyan, mint egy kickbox aerobic, sok tánchoz hasonló elem is van benne - mondja az aerobic capoeira edző mesteredző Czanik  Balázs.

A mesteredző az ülő munkát végzetteknek kifejezettten javasolja ezt a mozgásformát.

Annak ajánlott, aki derék-csípő-fenék tájékon szeretne fogyni, azt mondom a lányoknak a legjobb mozgásforma. Illetve azoknak, akik folyamatosan panaszkodnak, hogy fáj a hátuk, mert a gerinc mellett futó izmokat nagyon megerősíti és ezáltal prevenciós hatása is van - teszi hozzá Czanik.

Az aerobic hétvégét hagyományteremtő szándékkal rendezték meg. A szervezők azt szeretnék, ha jövőre minél többen mérnék össze mozgástudásukat az órákon tanultakból.

Az ötlet az onnan jött, hogy szeretnénk a program keretén belül a versenyt létrehozni, amely kizárólag amatőr hölgyek részére van kiírva. Bárki jelentkezhet és ha úgy gondolja itt már olyan tudást szerzett, akkor felmehet a színpadra és meg is mutathatja.

Természtesen az aerobic órák után minden edző nyújtógyakorlatokat is beiktatott, hogy a résztvevők ellazítsák végtagjaikat.

Címkék: balafitt, aerobic, capoeira, zumba, fitness, sport