A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila azt mondja, azért is kell köszönetet mondani nekik, mert kétségbeesett harcot folytattak a sportegyesület napi működtetéséért. Ha nem lennének, nem lenne már foci.

Ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelent klubvezetőket a megyei közgyűlés elnöke. Hiába a sok probléma, Somogyban még mindig szeretik a futballt. Az elmúlt évad legjobbjait ezúttal is ünnepélyes keretek között köszöntötték. A kisbárapáti együttes a megyei harmadosztály összesített bajnoki címét is elhődította a tavasszal.

A Kisbárapáti SE klubelnöke, Kovács Attila azt mondja, náluk csak hazai játékosok szerepelnek, a környező településekről játszanak. Igazolni nem szeretnének, maradnak továbbra is a csapattal ebben a bajnokságban.

A balatonszárszóiak a megyei első osztályban vitézkedtek az elmúlt hónapokban.

A Balatonszárszó SE örökös tiszteletbeli elnöke, Sarang Sándor elmondta, hogy a 3. helyen végeztek a megyei bajnokságban. A cél, hogy előrébb végezzenek, mert egyben maradt a csapat, egyedül a kapusuk távozott. Hála istennek az új vezetésük Balatonszárszón úgy állt hozzá, hogy a tavalyi pénzüket megkapják. Februárban pedig csináltak egy jótékonysági sportbált is, amelyen 800 ezer forint gyűlt össze a csapat megsegítésére. A csapatokat a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága is szeretné segíteni a jövőben.

- Nem csak kaposvári helyszínnel adjuk ki a versenyengedélyeket, hanem Barcson, Marcaliban és Siófokon is. A másik, hogy igazodunk az országos kezdéshez, augusztus 20-21-én kezdünk, előtte kupamérkőzések lesznek, tehát egységesül a bajnoki naptár - mondja Csendes Balázs, a MLSZ Somogy Megyei Igazgatóság igazgatója.

Az anyagi gondok ellenére úgy tűnik, szinte minden csapat vállalja az indulást az új évadban. A nevezések a közelmúltban zárultak le.

- Zökkenőmentesen ment, de nem volt könnyű. 92 csapattal fejeztük be, jelenleg 90 van. A Nagybajom eltávozott a megyei versenyrendszerből. Voltak visszalépők, vannak újonnan alakuló csapatok, így el tudjuk indítani a bajnokságokat - tette hozzá az igazgató.

A megyei I. osztályban komoly csata várható a dobogós helyezésekért és a másodosztályban is jó mezőny jött össze. A játékosok számával viszont nem lehetnek elégedettek a szakemberek. Sokat mondó adat, hogy hazánkban az emberek 1,3 százaléka igazolt labdarúgó, vagyis mindössze 130 ezren űzik versenyszerűen is ezt a sportot. Van hová fejlődni: Németországban vagy Spanyolországban például minden tizedik ember szerepel valamilyen bajnokságban.

Címkék: Magyar Labdarúgó szövetség, ünnepélyes évzáró, díjkiosztó, labdarúgás, Somogy, sport