Szabó Márk nem véletlenül érdemelte ki a "június legjobb somogyi utánpótlás sportolója" címet. A kaposvári atléta a diákolimpia országos döntőjében és a korosztályos magyar bajnokságon összesen három arany- és három ezüstérmet szerzett. Vagyis ez az év eddig sikerekben gazdag volt.

- Úgy érzem, nagyon jól alakult. Edzőváltásom volt, ami jó volt és az eredményeim is jól alakultak: távolugrásban is, valamint 100 és 200 méteren is. A nemzetközi szinttől még távol érzem magam, de úgy gondolom, hogy néhány év alatt sikerül majd felfejlődnöm - mondja Szabó Márk, az MG Produkt Favorit AC Kaposvár sportolója.

Dovigyel Csaba tanítványa az idei korosztályos Európa-bajnokságról nyolc centivel maradt le, így már a jövő évi világbajnokság került a középpontba.

Márk azt mondja, igazából kosárlabdával kezdett, tíz éves korában alakult ki az atlétika. Megtetszett neki, kipróbált mindent, és a távolugrás mellett döntött, azóta is távoltugró. Egyéni rekordja 732 centi, a vb-szint pedig 750 centi, aminek az elérése reális elvárás lehet. Márk tehát komoly tervekkel várja a jövőt, de ugyanez elmondható a Favorit Atlétikai Klub többi tehetségéről is.

- Az idei évünk a nyári bajnokságig jól sikerült. Télen öt, aztán még három, tehát nyolc bajnoki címnél tartunk. Sok a tehetségünk, de a sérülések tizedelnek minket, ami a felnőtt versenyzőinket érinti, így egy kis hiányérzetünk van - mondja Dovigyel Csaba, az MG Produkt Favorit AC Kaposvár vezetőedzője.

A kaposváriak az U23-as országos bajnokságról egy arany- és három ezüstéremmel térhettek haza, de két biztos első hely elúszott Czebei Réka sérülése miatt és Lukács Máté is kihagyott egy döntőt. Ha minden a tervek szerint alakul, a serdülők még hozzátesznek valamennyit az idei éremkollekcióhoz.

Címkék: Szabó Márk, távolugrók, MG Produkt Favorit AC, Dovigyel Csaba, atlétika, sport