Ott voltunk kedden a Rákóczi-FC Brasov U13-as mérkőzésen. Szomorúan vettük tudomásul, hogy a sokra hívatott zöld-fehér gárda 4-1-es vereséget szenvedett, ráadásul csoportjából is – negyedikként – éppen hogy továbbjutott. Azóta sok minden megváltozott. A másik csoport elsőjét, az NK Croatia Zagrebet 1-0-ra, majd a szerb FK Backát az elődöntőben 3-0-ra verték Konrád László tanítványai. És milyen a sors, a Rákóczisok a szombati fináléban – a Cseri úti műfüves pályán – az aranyéremért újra a Brassóval mérkőznek.

Focifesztivál


A fesztivál második szombati döntője sem lesz mindennapi összecsapás. Két olyan csapat találkozik, amelyik az összes meccsét megnyerte a tornán az U14-es korosztályban. A Rákóczi-Brescia mérkőzés 9:30-kor kezdődik a Cseri úton.


Két szomszédvár, két ősi rivális csatája lesz látható a 11 órakor rajtoló U15-ös fináléban. A Rákóczi-PMFC derbi igazi csemegének ígérkezik, hisz a pécsiek a tornán egy vereséget szenvedtek – épp a kaposváriaktól. A zöld-fehérek a csoportban két sikerrel, egy döntetlennel és egy nyeretlen meccsel a harmadik helyen zártak, majd egy szlovák gárdát legyőzve jutottak az elődöntőbe, ahol a Szigetvárt verték. A PMFC csoportelső lett négy meccsből kilenc pontot gyűjtve, és az egyenes kieséses szakaszban két horvát alakulatot kellett kiejtenie a fináléba kerülésért.


Az első három szombati döntő után egy U16-os német-olasz finálé kényeztet majd bennünket. A Rákóczisokat is kiejtő Lüneburg a Bresciával mérkőzik 13:30-tól.
A kaposvári zöld-fehérek U17-es alakulata szlovák, lengyel, német és magyar ellenfelét is legyőzte a csoportjában, és nem hibázott az egyenes kiesés rendszerben. A somogyiakra a fináléban – akárcsak az U15-ösöknél – a PMFC vár! Ez a döntő 15 órakor kezdődik.
Az U18-asoknál a toronymagas esélyes Rákóczisokat a negyeddöntőben búcsúztató szlovák Druzstevík nem jutott döntőbe, mert büntetőkkel kikapott a német Zittautól. A germánokra szombaton délután fél ötkor az a Dunaszerdahely vár, amely mindössze egy vereséget szenvedett, azt is a csoportmeccsek során.

focifesztivál


Az utolsó fináléra 18 órai kezdettel kerül sor, az U19-esek döntőjébe az NB II-es ezüstérmes FC Nagyberki és a Somogy megyei bajnokság győztese, a Kiskorpád verekedte be magát.
A pénteki aranycsaták – U9, U10, U11, U12 – is remek összecsapásokat hoztak. A legfiatalabbaknál a román Campulung ellen már 5-0-ra vezett a PMFC, aztán 5-3-ra feljöttek a keleti szomszédok, akik végül 6-3-mal búcsúztak a tornától. A remekül küzdő Konrád Focisuli U9-es együttes bronzérmes lett a fesztiválon.


Az U10-es korosztályban szerb-szlovák fináléra került sor. A Dominus Belgrád már 3-0-ra is vezetett, ám a végén izgulnia kellett, 3-2 lett a végeredmény.
Az U11-esek mezőnyében döntőt érdemelt volna a Kaposvári Rákóczi. Petrók Viktor tanítványai azonban egy góllal elbukták a fináléba jutásért vívott meccsüket, így bronzérmet szereztek. A szerb házidöntőn a Dominus Belgrád 2-0-ra verte a Pozega gárdáját.
A nap utolsó – és legjobb hangulatú – döntőjét a Grund FC és a szerb Vojvodina vívta. A lelátón végigszurkoló magyar és szerb drukkerek remek meccset és 4-1-es hazai sikert láthattak.
A fesztivál nagy napja szombaton következik, mindenkit várunk a Cseri útra! Hozzanak esernyőt is magukkal…

Címkék: utolsó nap, focifesztivál, cseri út, mérkőzések, labdarúgás, sport