A főszervező azt mondja: a viadal napja csak a jéghegy csúcsa, valójában egy életforma áll mögötte, a rendszeres mozgás öröme.

A sportbarátok már jól tudják: ha Ironman, akkor Nagyatád. A hosszú távú triatlon magyar bajnokságot július 30-án immár 21. alkalommal rendezik meg Somogyban, ami önmagáért beszél. Nagyatád és környéke ismét egy nagy dobásra készül.
Az indulókra 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42 km futás vár. A célba érkezés öröme viszont minden szenvedésért kárpótol. A nagyatádi színek képviseletében egy fiatal sportolónő is szerencsét próbál. Gáspár Réka legutóbb Olaszországban, egy fél-Ironman viadalon állhatott fel a dobogó második fokára.

- A verseny előtt gyakorlatilag fényképeték a kerékpáromat, mert 8 éves, veterán gépről van szó, úgy tűnt, labdába sem rúghatok. Azért odaálltam, neoprém nélkül 2. hely, bringa 1400 méter szintkülönbség volt a 90 km-en. ezt egy félmaraton követte, ami viszonylag simán ment - mondja Réka.

A somogyi sportolónő immár a harmadik nagyatádi versenyére készül és remélem, idén is dobogóra állhat.

A főrendező, ifjabb dr. Herr Gyula  azt mondja: ez alapvetően nem a fiatalok sportja, de szinte minden korosztály képviselteti magát az erőpróbán.

- Az Ironman a jéghegy csúcsa, egy ünnepnap, mögötte egy életforma áll, a rendszeres mozgás öröme - mondja a főrendező.

A menetrend a szokásos lesz: a mezőny Gyékényesen úszik, majd a kerékpározás következik Somogy dimbes-dombos útjain, végül pedig 12 kör futás Nagyatád belvárosában. Eddig szinte minden évben megdőlt a nevezési csúcs, s ez alól a mostani erőpróba sem jelent kivételt; eddig 475-en neveztek, a váltók tagjaként pedig több mint 600-an rajtolnak még el.

Címkék: nemzetközi sportesemény, Ironman, triatlon, Nagyatád, verseny