A tízéves cég egy elmaradt karádi verseny helyett vállalta az első bemutatkozást. Így most Fiad is felkerül a somogyi lovastérképre. A lovasbázison először rendeznek régiós kettesfogathajtó versenyt. Ottjártunkkor lázas készülődést láthattunk a lovardában, nemcsak az épület és a környéke szépült meg, de elkészült az akadálypálya, sőt a edzőpálya és parkoló is fogadja a vendégeket.


Keppel Gábor a lovarda vezetője, aki maga is versenyez, s jelenleg a hatodik helyen várja a szombati versenyt lapunknak elmondta, 26 lipicai lovuk közül nyolc van edzésben. Keppel Gábor négyéves korában ült először lóra,  12 évesen már egy tamási nemzetközi díjugrató versenyen rajtengedélyt szerzett, később egy győrszentiváni lovarda színeiben junior válogatott és területi bajnok is lett. Karádról jár naponta a közelben lévő fiadi lovardába, ebben felesége Mónika a hűséges partnere, aki maga is díjugrató lovasként szerzett ismertséget.

fiad lovas

A versenyen szerzett pontok alapján most az dől el, hogy kik képviselik a dél-dunántúli régiót (Somogy-Tolna-Baranya-Zala megyéből) a „C” kategória országos döntőjében.

Imre Győző hozzáteszi fontos számukra ez az első verseny és egyúttal csapatépítés is ez a készülődés hiszen a rendező Acsa 2001 kft. összes dolgozója megmozdult a verseny érdekében. A verseny szervezése komoly anyagi áldozatba kerül a cégnek, de elkötelezettek a lótenyésztés és lovassport felé, amely egyúttal zászlóshajója és jól kiegészíti a növénytermelést és az állattenyésztést a cég profiljában. A rendezvény díjazottjai komoly, több százezer forintnyi tárgynyereményekért is küzdenek majd, míg a nézőket és a lovassport barátait lovasbemutatók, gyermekprogramok és kiváló Laci-konyha mellesleg finom kakas és vadpörkölt várja majd, a tombolán pedig értékes sportnyerget és festményt, valamint kiváló balatoni borokat lehet nyerni.

Címkék: Keppel Gábor, tombola, lovasverseny, Fiad, fogathajtás, sport