Újabb rangos országos teniszversenyt rendeztek Balatonbogláron, a BBTC centrumában. A félmillió forint összdíjazású viadalon izgalmas mérkőzéseket hoztak a 32-es főtábla küzdelmei.

Ezt a versenysorozatot 13. éve rendezzük meg, és mára eljutottunk oda, hogy ez egy férfi országos pontszerző verseny, ahol az országos ranglista első helyezettjétől kezdve állandó versenyzőinknek mondhatjuk a teniszezőket -  mondja az Autó Máté kft ügyvezetője, Máté Márton.

Egyesben egymást érték a kiélezett mérkőzések. A képeinken látható összecsapás több mint három órás csata után dőlt el Tóth Bence Gyula javára Böröczky Zoltán ellen. Az MTK teniszezője egy korábbi Davis (dévisz) Kupa játékost vert meg.

Az első szettet 6:3-ra hoztam és a másodikban is vezettem 5:3-ra. Ott valami történt, sorozatban buktam a játékokat, és végül a döntő szettben tudtam nyerni nagy nehezen, kiküzdöttem a győzelmet - az MTK sportolója Tóth Bence Gyula.

Én juniorban 66. voltam a ranglistán, aztán kikentem egyetemre Amerikába. Az egyetem befejezése után mindenképpen szeretném megpróbálni a nemzetközi versenyzést - teszi hozzá Tóth.

A jövő egyik nagy reménysége, Filipenkó Viktor tavaly az elődöntőig jutott, idén komolyabb célokat fogalmazott meg. A fiatal teniszező végül meg is nyerte a tornát Kovács Márk előtt a rekkenő hőségben.

Én már hozzászoktam, mert ilyen időpontokban szoktunk edzeni, de ahogy látom, sokaknak meggyűlik vele a baja - mondja a Honvéd SE versenyzője Filipenkó Viktor.

Jelenleg az ötödik vagyok a magyar ranglistán. Szeretnék minél több versenyre eljutni, és bejutni a legjobb száz közé az ATP ranglistán - teszi hozzá Filipenkó.

A Peugeot Máté Kupa páros első helyének Szatmáry Adrián és Zsiga Máté örülhetett.

Címkék: jövő reménységei, tenisz, boglár, kupa, somogy, sport