A Kereskedelmi Szakközépiskolát már elfoglalták az angolok. Az egyik tantermet berendezték maguknak. Matracokon alszanak. A pályán azért hajtanak a focisták, összesen csaknem 200 csapat mérkőzik meg egymással.

Biztos, hogy nekik ez a fociélmény megmarad, a szülőknek ez a rendezvény egy pozitív visszacsatolás lesz. Elképzelhető, hogy ezek utána a gyerekek nem a számítógép előtt töltik az időt, hanem elkezdenek focizni, hogy ilyen élményekben legyen részük - mondta az Ifjúsági Futball Fesztivál főszervezője, Kenéz Ádám.

Az egyhetes fesztiválra körülbelül háromezren érkeztek a városba. A kollégiumi férőhelyeknek csak a felét adták ki, idén népszerűbbek az osztálytermek és a tornatermek. Azok olcsóbbak. Így is csaknem 20 millió forintot kap az önkormányzat a szálláshelyekért.

A Kaposvári Önkormányzat városi sportvezetője, Szerb György elmondta: háromezren vannak itt, és ha mindenki csak 35 ezer forintot költ egy hét alatt Kaposváron, ami azért elég szerény számítás, akkor az meghaladja a 100 millió forintot.

A fesztivált hétfő este nyitották meg, és egészen szombatig tart. A szervezők nemrég újabb együttműködést kötöttek a város vezetőivel, ezért a következő öt évben még biztos lesz focifesztivál Kaposváron.

Címkék: focifesztivál, intersport, önkormányzat, futball, kaposvár