Fiatal futballistákkal telt meg a Kossuth tér. A hagyományokhoz híven a belvárosban gyülekeztek az Ifjúsági Futballfesztivál résztvevői. Amíg az egykori magyar világsztár, Nyilasi Tibor dedikált, addig a csapatok a fesztiválfaluval ismerkedtek. A 25 országból érkezett több ezer tizenéves labdarúgó ezután együtt vonult végig a Fő utcán, majd elfoglalta a helyét a Rákóczi Stadion lelátóin.

A hivatalos megnyitó-ünnepségen minden résztvevő nemzetet külön köszöntöttek. Nem csak a zászlóval bevonuló fiatalok arattak nagy sikert, hanem a kaposvári produkciók is tapsot érdemeltek. Először látogattak Somogyba az indiaiak, de ezúttal is érkeztek angolok, norvégok és a környező országok csapatai is. Utoljára a magyarokat üdvözölte a több ezer résztvevő.

Szita Károly polgármester köszöntötte a fesztiválra lérkezőket és megköszönte hogy eljöttek hozzánk.

A város legnagyobb rendezvényét, a 7. Intersport Youth Futballfesztivált ezúttal Kenéz Ádám fesztiváligazgató nyitotta meg.

A hivatalos nyitó mérkőzést az U16-os korosztályban a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és egy skót területi válogatott játszotta, telt ház előtt.  

- Egész nap erről beszéltek, hogy mennyien lesznek. Kíváncsi vagyok, feldobja-e őket mindez vagy görcsössé teszi a csapatot. Meglátjuk, hogy tetszik majd a mérkőzés - mondja Horváth Zoltán, a BFLA Kaposvári Rákóczi U16 edzője.

Az edző elmondta, hogy mindenképpen inkább felkészülésnek tekintik. Az eredmény sem elhanyagolható, de nem ez az elsődleges elsősorban.

A találkozó végül 2-0-s magyar győzelemmel ért véget: a Rákóczi Árvai és Kiss Konrád góljával győzte le ellenfelét. A somogyiak szeretnének az elmúlt évek hagyományainak megfelelően teljesíteni, így várhatóan több korosztályban is számíthatunk dobogós helyezésre.

Címkék: magyar győzelem, Intersport Youth Futballfesztivál, fesztivál, labdarúgás, Kaposvár