Megkezdődött a hagyományos nyári kaposvári futballdömping. A Cseri úti sportcentrumban négy pályán indult útjára a labda. Ezen a találkozón, az U10-es korcsoportban, egy szlovákiai magyar együttes és egy jó erőkből álló szerb gárda csapott össze.

Az idei fesztiválon három kontinens csaknem 200 csapat küzd egymással hat napon át. Somogyból is jó néhány csapat nevezett, a balatonszemesiek nehéz meccsen mutatkoztak be.  A Kaposvári Rákóczi fiataljai természetesen ezúttal is szerencsét próbálnak az erős mezőnyben. A kaposváriak tavaly két első helyet is szereztek, és az idén is szeretnének bizonyítani. Az ifjú labdarúgó-palántáknak életre szóló élmény, hogy külföldiekkel is játszhatnak, így van mire odafigyelni.

Focifesztivál

Az Intersport Ifjúsági Futballfesztivál mérkőzéseit csaknem húsz pályán rendezik, és Kaposvár mellett Kaposszerdahely, Nagyberki és Mezőcsokonya is bekapcsolódott a programba. A meccsek látogatása ingyenes, a somogyi labdarúgók az idén is várják a szurkolókat. A döntőket pénteken és szombaton tartják, addig szinte megállás nélkül pattog majd a labda a 22 pályán.

Címkék: focifesztivál, első nap, nemzetközi, somogy, sport, kaposvár