A háromnapos viadal utolsó délutánjára is maradtak izgalmak a borsodi megyeszékhely impozáns uszodájában. A Kaposvári Cápák SE meglepetésembere, Dudás Dániel a 100 és az 50 méteres uszonyos gyorsúszó számban elért szenzációs aranyérem után 200 méteren is a dobogóra állhatott: a debreceni Kosina Gergő mögött másodikként ért célba, remek új egyéni csúccsal. A küzdelem színvonalára jellemző, hogy a rivális magyar fiú világrekorddal tudta csak megverni a somogyi reménységet.

uszonyos

Ifjabb Kovács László 17 éves tanítványának teljesítménye önmagáért beszél: újoncként szerzett két arany- és egy ezüstérmet a kontinens-vetélkedőn!
A Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE sem maradt dobogós helyezés nélkül. Stier Lilla a 200 méteres uszonyos gyorsúszó számban másfél másodperccel jobb időt ért el a korábbi felnőtt világcsúcsnál, mégis be kellett érnie a második hellyel. A debreceni Senánszky Petra ugyanis nem mindennapi csatában még nála is jobbnak bizonyult.
Németh Dávid élete eddigi legjobbjával lett negyedik a 800 méteres uszonyosúszó számban. A 4X100 méteres női váltó tagjaként Stier Lilla egy előkelő negyedik helyezéssel gazdagodott, a 4X100 méteres fiú váltó pedig, soraiban Gréczi Martinnal és Németh Dáviddal, hatodik lett.

uszonyos úszás.jpg

A kaposvári uszonyosúszók megőrizték helyüket a nemzetközi élmezőnyben, és mind az öt fiatal válogatottunk bizonyította képességeit. Stier Lilla nagyszerű eredményei ezúttal nem értek aranyat, az egész Európa-bajnokság üde színfoltja, Dudás Dániel viszont kétszer is első helyet ünnepelhetetett. Ahhoz képest, hogy "főállásban" úszó, nem akármi...

Címkék: uszonyosúszás, búvár, Miskolc, siker, sport