Botos Antal megérkezett, és a remények szerint ezzel egy új fejezet kezdődik a kaposvári labdarúgó utánpótlás-nevelésben.

Kaptam egy nagyon megtisztelő hívást a BFLA-ra, amit nagy örömmel fogadtam el, mert a városnak és az akadémiának is komoly tervei vannak, és azt látom, hogy itt nagyon szépen lehet dolgozni - mondja Botos.

A tapasztalt szakember korábban a győri és a pécsi utánpótlásban is dolgozott. Úgy gondolja: fontosak az alapok és lényeges feladat, hogy a felnőtt csapatnak folyamatosan biztosítsák a megfelelő játékos-anyagot.

A 12-19-ig tartó korosztály, ami ide tartozik, sajnos most kiesett az u17, U19, és a legfontosabb, hogy ők azonnal visszakerüljenek az első osztályba, mert csak így lehet minőségi játékosokat nevelni vagy idehozni, akik erősítést jelenthetnek majd a játékos-piacon ugyanúgy, mint a kaposvári felnőtt labdarúgásban - teszi hozzá Botos.

A Cseri úton nem csak az új szakmai igazgató várja nagy izgalommal az új évadot. Az akadémia csapatai egymás után álltak munkába a héten. A 18 évesekre komoly feladat vár augusztustól.

Mi nem kezdjük újra, együtt maradtunk, és az U18-as NB I-ben játszunk majd ugyanúgy a Honvéddal, Fradival, Debrecennel. Egyben maradt a csapatunk, és remélem, az a fejlődés, ami a tavasz második felében látható volt, nem szakad meg, és így lendületből mehetünk tovább mondja a Bene akadémia edzője Bőzsöny János.

A fiúk a bajnokságban a középmezőnyt célozzák meg.

Igazából kipihentük magunkat, volt rá majdnem egy hónapunk. Minden nap lesznek edzéseink, nehéz lesz, mert nagyon meleg van - mondja az U18-as csapatkapitány Vaszilkó Dániel.

Már a jövő hétre is jut mérkőzés bőven: a Rákóczi utánpótlása is részt vesz a 7. Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon.

A jövő héten, a fesztivál során játszunk 4-5 mérkőzéseket, majd edzések következnek, és edzőmérkőzéseket játszunk megyei felnőtt csapatokkal, illetve hozzánk hasonló együttesekkel, Péccsel, Kozármislennyel, Szekszárddal - vélekedik Bőzsöny.

A fesztiválra a Rákóczi fiataljai is nagyon készülnek.

Szerintem nagyon jó ez a fesztivál, legalább megtudjuk, hol tartanak a külföldiek és hol tartunk mi, és persze elvárás, hogy minél jobban teljesítsünk - teszi hozzá Vaszilkó.

A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia növendékei tavaly két aranyérmet szereztek: a 17 és a 18 éves korosztály menetelt az első helyig. Ha minden a terve szerint alakul, a kaposváriak a jövő héten is labdába rúghatnak az erős nemzetközi mezőnyben.

Címkék: bene akadémia, foci, rákóczi, labdarúgás, sport