Bozsó Zoltán mindig új kihívásokat keres. Ezúttal egy szokatlanabb terepen is bizonyított, méghozzá Visegrádon, hazánk első tereptriatlon Európa-bajnokságán. Csak a számok egyeznek meg a normál triatlonnal. A 22 km-es hegyi kerékpározást egy 9 km-es terepfutás váltotta, az 1 km-es úszást pedig a Duna-kanyarban bonyolították le.

9 nemzet indult 150 versenyzővel, a nyugati országok ebben nagyon erősek, akik komoly hegyekkel rendelkeznek Ausztria, Olaszország, Svájc, szlovénok, csehek, szlovákok, a legjobb tereptriatlonosok itt voltak, náluk nagyon erős ez a sport, nagy a bázis erre, Magyraországon egy picit szűkebb ez a kör, de komoly verseny és nagyon jó versenyzőkkel - mondta el az MG Produkt Kaposvári SC versenyzője, Bozsó Zoltán. Ő a szenior 1-es korcsoportban az előkelő harmadik helyen ért célba, de nem sokon múlt a második helyezés sem.

Bozsó a versenyről elmondta: "A korcsoportunkban egy osztrák versenyző nyert, 3 perccel ért be előttem, ez egy 2 órás verseny, a második helyért nagy csata volt a szlovákok legjobbjával, sajnos 10 km-nél a kerékpáron az első fékem megadta magát, onnantól kezdve, amit a fölfelében összedolgoztam, a lejtőben a szlovák be tudta hozni, a 2 óra végén maradt köztünk 23 mp, ennyin múlt, hogy 2. vagy 3. hely."

Zoli a fárasztó verseny után egy egészen különleges módon regenerálódik. Egy úgynevezett hidegkabinban tölt 3 percet, -105 fokos hőmérsékleten. A hidegkamra nagyon felgyorsítja a regenerációt, főleg a sorozatterhelések között, 3 percet kell 105 fokon eltölteni és az izomláz, izületi fájdalom ismeretlen fogalom ettől kezdve. Nagyon jó hatással van sportolókra, szabadidős sportolókra, ízületi bántalmakra, mivel hamar gyógyítja, tompítja a fájdalmat.

A kaposvári sportemberre egyébként komoly terhelés vár a következő hetekben. Keményen készül ugyanis élete tizedik Ironman viadalára. A július 30-i nagyatádi megmérettetésen szeretné túlszárnyalni eddigi legjobb idejét, a tavalyit, amikor 9 óra 16 perc alatt ment végig az embertpróbáló távon.

Címkék: tereptriatlon, hidegkamra, regeneráció, Bozsó Zoltán, bronz, sport