- Szerencsénk van, hogy ez nem a mi döntésünk volt. A Ferencváros vezetői szóltak, hogy kérvényezni fogják a halasztást, nem közös megegyezés volt, ők döntöttek így, én tudomásul vettem ezt. Kettős helyzetben vagyunk, mert egyrészt nem bántam volna a halasztást, mivel szakmailag jól jött volna még egy hét felkészülés, de másrészt okozhatott volna ez gondokat is - nyilatkozta a Rákóczi hivatalos honlapján a somogyi klub vezetője, Illés János.

A halasztási kérelem oka a Ferencváros esetleges Valencia elleni mérkőzése volt, ám a fővárosi zöld-fehérek lemondták a meccset a zsúfolt program miatt.

"Valóban folytak előrehaladott tárgyalások még a tavasz folyamán, de az Európa Liga szereplés miatt azonban sűrű program vár a nyáron a ferencvárosi labdarúgókra. Kértük az MLSZ-nél a Kaposvár Rákóczi FC - FTC OTP Bank Liga mérkőzésének halasztását is, azonban erre nem kaptunk engedélyt. Mivel július 14-én és július 21-én is nemzetközi UEFA mérkőzést játszunk a norvég Aalesunds FK ellen, továbbjutás esetén pedig július 28-án már újabb selejtező kör várna a játékosokra és közben még két bajnoki mérkőzést is le kell játszanunk, így a Valencia elleni barátságos mérkőzést az FTC kénytelen volt lemondani" - áll az FTC hivatalos közleményében.

A kiírás szerint az idei Bajnokok Ligája finálé bírája, Kassai Viktor fújja majd a vasárnap 18 órakor kezdődő Rákóczi - Ferencváros találkozót. A hétvége rangadójára elővételben is lehet jegyeket vásárolni: szombaton 9 és 13 óra között, valamint vasárnap 13 órától az 1-es pénztárban.

Címkék: zöld-fehér, Fradi, Kassai, Illés János, Rákóczi, foci, sport