A 6. kaposvári Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon a tizenegy korosztályban két magyar győztest hirdettek, és mindkettő a Kaposvári Rákóczi utánpótlás csapatai közül került ki: a 17 és a 18 évesek meneteltek az első helyig. 2010-ben további két első helyet szereztek a bosnyákok és a szlovákok, és egy-egy aranyérem került Ciprusra, Horvátországba, Romániába, Olaszországba és Németországba. Az egyhetes nemzetközi viadalon 25 ország 170 csapata vett részt, és a színes programban 18 pályán mintegy 600 mérkőzés szerepelt.

A futballfesztivál főszervezője, Kenéz Ádám ebben az évben is örömmel számolt be arról, hogy jól haladnak az idei előkészületek, így semmi akadálya nincsen, hogy július 17-e és 23-a között újra sikerrel megrendezzék a somogyi megyeszékhely legnagyobb rendezvényét.

„A sok indulónak köszönhetően összesen 18 pályán játsszák majd a mérkőzéseket, és a kaposvári helyszínek mellett az idén Mezőcsokonya, Nagyberki és Kaposszerdahely is bekapcsolódik a programba - mondta Kenéz Ádám. - Ahogy már megszokhattuk, újabb nemzetekkel bővül a résztvevők köre. Az esemény történetében először indiai utánpótlás-csapatok is eljönnek Kaposvárra, de természetesen ezúttal is ellátogatnak hozzánk dél-amerikai, valamint nyugat- és kelet-európai együttesek. Külön említést érdemel, hogy újra ideutaznak a venezuelaiak, az olasz bajnok AC Milan iskolája pedig két kis korosztállyal képviselteti magát. Összességében több mint kétezer ifjú futballista élvezi majd Kaposvár vendégszeretetét."

A rendezők természetesen nem csak a külföldieket várják, hanem a hazai együtteseket is, és ezúttal is ott lesznek a mezőnyben a tehetséges somogyi labdarúgó-palánták.

A csapatok már a kezdés előtti napokban megérkeznek, és elfoglalják szálláshelyüket a város kollégiumaiban, szállodáiban. A vasárnapi regisztráció után hétfőn reggel már megkezdődnek a küzdelmek. Az egész rendezvény egyik legnagyobb látványossága lesz ebben az évben is a hétfőn 18 órakor kezdődő megnyitó. A több ezer résztvevő fiatal a Kossuth téren gyülekezik majd, és innen vonul a Rákóczi Stadionba. A köszöntők és a Látványsport-fesztivál legjobb produkciói mellett az egykori sokszoros válogatott kiválósággal, Nyilasi Tiborral is találkozhatnak az ifjú labdarúgók. A nyitó mérkőzést a Kaposvári Rákóczi 16 évesei játsszák majd egy skót területi válogatott ellen. A remények szerint nem csak az egy nappal korábbi Rákóczi - Fradi NB I-es rangadón telnek majd meg a lelátók, hanem hétfőn este is... A hétfői nap programjához tartozik még, hogy 17 óra 30 perckor emléktáblát avatnak a legendás Aranycsapat tagja, a kaposvári születésű Czibor Zoltán tiszteletére a belvárosban.

A hét folyamán reggeltől estig pattog majd a labda, a korosztályonkénti döntőket pénteken és szombaton rendezik. Ahogy már megszokhattuk: a Kossuth téri fesztiválfalu lesz az esemény központja: itt is különböző programok várnak minden résztvevőt és érdeklődőt, és garantált lesz a remek hangulat. A torna összes mérkőzését ingyenesen lehet megtekinteni.


Ez történt tavaly

6. Intersport Ifjúsági Futballfesztivál, a döntők eredményei:

U9 Konrád Focisuli Kaposvár B - Miniliga Talentova (szlovák) 0-3

U10 Efthymiades (ciprusi) - Novi Grad Sarajevo (bosnyák) 8-0

U11 FK Novi Grad Sarajevo (bosnyák) - Atletoco Rosiori (román) 3-1

U12 FK 7 Tuzla (bosnyák) - FK Novi Grad Sarajevo (bosnyák) 0-4

U13 NK Bakovo (horvát) - FK 7 Tuzla (bosnyák) 3-1

U14 LPS Banatul Timisoara (román) - NK Granicar (horvát) 3-0

U15 Lokomotiva Trnava (szlovák) - FC Djursholm A (svéd) 2-2, büntetőkkel 7-6

U16 Kaposvári Rákóczi - STB Brescia Academy (olasz) 0-1

U17 Kaposvári Rákóczi - Nordost Berlin (német) 2-0

U18 Kaposvári Rákóczi - Mezőcsokonya 4-0

U19 Olympia Bruntál (cseh) - Kreisauswahl Oberlausitz (német) 1-2

Címkék: youth futball fesztivál, Intersport, futballfesztivál, külföldi csapatok, Kaposvár