A Majthényi, Domokos páros ismét igazolta kivételes klasszisát. A somogyi duó címvédőként utazott el az idei világbajnokságra, és sikerült megvédeni az elsőséget. A fiúk sokáig az élen álltak, mégis az utolsó futamra maradt a döntés. A mindent eldöntő, kilencedik futam során aztán megelőzték a nagy rivális holland egységet.

Majthényi így nyilatkozott a versenyről: "Elég nehéz volt. 130 hajó volt, így nagyon kicsi volt a hibázási lehetőség. ráadásul nem volt könynen kiismerhető a szél, próbáltuk kiküszöbölni a meglepetéseket, és szerencsére az ellenfelek is többet hibáztak. Az volt a különlegessége, hogy itt volt minden ellenfelünk, és így tudtunk nyerni. Az egész eddigi pályafutásunk legerősebb mezőnye volt."


A páros három kiemelt versenyt tűzött ki célul. Tengerentúlon lesz a világbajnokság: az Egyesült Államokban, Santa Cruzban. Lesz Eb Spanyolországban, és lesz egy új verseny, amit az olimpiával párhuzamosan rendeznek volt olimpiai hajóosztályoknak, a comoi tavon.


A Majthényi Szabolcs és Domokos András több mint két évtizede vitorlázik együtt. A fiúk lényegében már csak a Balatonon nem nyertek világbajnoki címet, de 2013-ban erre is újra lehetőségük lesz majd, ugyanis a földvári klub sikerrel pályázott a rendezésre.

Címkék: Domokos, Balatonföldvári Spartacus VE, majhényi, olimpia, győzelem, sport