Az első játéknapon a marcali városi fürdőben jöttek össze a résztvevők, és az indulók dolgát a zord időjárás is megnehezítette. A tornán egykori és jelenlegi kaposvári játékosok is pályára léptek.

A marcali városi fürdőben fontosak a strandsportok, és a korábbi emlékezetes tornák után az idei nyáron egy újabb labdajáték került be a programba.

A Marcali Fürdő létesítmény-vezetője, Czimmerman Árpád elmondta, hogy az idei évben egy új sportágba kezdtek, a röplabdába. Ilyen típusú országos versenyük még nem volt, és ha nem is ment minden zökkenők nélkül, a kezdésre minden rendben lett.

A magyar bajnokság első selejtező fordulójának résztvevőit zord időjárás fogadta, de így is sikerült lejátszani minden mérkőzést. A pontokért 12 férfi és öt női páros szállt harcba. A hölgyek között a kaposvári nevelésű Kondor Tímea is pályára lépett.

- Az egyik fehérvári csapattársammal indulok. Én nem túl gyakran vettem részt, sőt ez az első. Korábban a somogyiban szerepeltünk a húgommal, és voltak sikereink. Remélem, itt is elérünk valami eredményt - mondta Tímea.

A Deli-Germann Olga, Kondor Tímea duó végül a negyedik helyet szerezte meg. Az első helyet a fővárosi Ancsin Kitti, Lakatos Enikő páros érdemelte ki.

A férfi mezőnyben több olyan játékos feltűnt, aki teremben, idegenlégiósként keresi a kenyerét.

- Megmondom őszintén, a strandröplabda távol áll tőlem, csak néha szoktam megjelenni ilyen versenyeken, de jó, mert kondiban tart, játékban van az ember és nem lesz ismeretlen a labda így a nyár végére - mondta Németh Szabolcs.

A kaposváriak egykori erőssége az idén bajnoki címet nyert Romániában, mégis klubot és országot vált a nyáron.

- Sikerült Olaszországba, másodosztályba aláírnom egy jó kis szerződést, ezután pedig lépegetnék tovább, megcélzok később egy A ligás középcsapatot, ahol nem csereként, hanem kezdőjátékosként szerepelhetek majd - tette hozzá Szabolcs.

A férfi mezőnyben végül a dr. Horváth Balázs, Vocskó Máté páros nyert a Nacsa Gábor, Németh Szabolcs és a Koch Norman, Szauter Péter egység előtt. A Fino feladója, Kaszap Tamás az egykori kaposvári Takács Gergellyel az oldalán ötödik lett. A vonyarcvashegyi és a balatonlellei selejtező után Siófokon lesz majd az idei döntő augusztus 12-én és 13-án. Marcali sem marad strandröplabda-viadal nélkül a folytatásban: augusztus  27-én itt rendezik meg a három megye amatőr döntőjét.

Címkék: Marcali Városi Fürdő, országos bajnokság, strandröplabda, verseny, Marcali, sport