A somogyi megyeszékhely új, országos szinten is egyedülálló sportszervezete komoly tervekkel várja a következő szezont és az előttünk álló éveket. Az alapítók szerint a példa értékű összefogás mindenképpen sikerre vezethet.

A Kaposvári Röplabda Akadémia a helyi utánpótlás-nevelés összefogásának eredményeként alakult meg, a férfi és a női szakág együttműködésével. Fő célja, hogy a munkát az eddigieknél még szervezettebé, eredményesebbé tegye, és egységes képzést alakítson ki a legkisebb korosztálytól egészen az egyetemistákig.

A munkát országosan is elismert helyi szakemberek irányításával, a sportot szerető vállalkozások bevonásával végzik majd. Az alakuló közgyűlés az egyesület elnökének az 1. MCM Kft. egyik tulajdonos-ügyvezetőjét, Horváth Évát választotta meg. Az elnökségben a kaposvári röplabda megalapítói és a felvevő-egyesületek delegáltjai is helyet kaptak. A szakmai igazgatói posztot az akadémia szülőatyja, Demeter György tölti be.

Az egyesület keretein belül a tervek szerint fiú és leány szakosztály kezdi meg működést kismini, mini, gyermek, serdülő és ifjúsági kocsoportban, valamint az egyetemen is lesz csapat. Ez összesen 150-200 kaposvári fiatal rendszeres versenyeztetését jelenti 16 korosztályos együttesben!

Az egyesület nem csak szakmailag, hanem anyagilag is segíteni kívánja a sportág helyi utánpótlását. A teljes sikerhez a felvevő egyesületek segítsége mellett elengedhetetlen, hogy a Kaposvári Sportiskola röplabda szakosztálya is csatlakozzon - fogalmazott Demeter György. A tárgyalások már megkezdődtek az illetékesekkel. A célok között szerepel egy új röplabda-bázis kialakítása is az egyik kaposvári iskolában.

Címkék: alapítás, edzés, utánpótlás, akadémia, röplabda, sport