A Kaposvári AC triatlonistái remek formában vannak és újabb komoly erőpróbákra készülnek. A lányok szeretnék folytatni az eredményes sorozatot. A nemzetközi és a hazai mezőnyben egyaránt bizonyítottak az elmúlt hetekben. Forró Zsófia a kitzbüheli Világkupa-fordulón, az amatőrök között az első helyet szerezte meg.

- Amikor megérkeztünk, nagyon jó idő volt, mindenki örült a kellemes környezetnek. Vasárnap havas csúcsokra, nyolc fokra, esőre ébredtünk. A bringás pálya nagyon nehéz volt, az amatőröknek túl nehéznek számított, de akik jobban felkészültek, azoknak kedvezőbb volt - meséli Forró Zsófia.
A tehetséges sportolónő előtt nehéz időszak áll, több nagy versenyen is elindul majd. Zsófi hozzátette, hogy most kemény három hét edzés, utána lesz szombathelyen a rövid távú ob, majd Ausztria, aztán Tiszaújvárosban szeretne a Világkupán elindulni.

Zsófi klubtársa, Lábodi Laura előbb bekerült a felnőtt uszonyosúszó válogatottba, majd dobogóra állhatott a középtávú triatlon magyar bajnokságon.

- Az elején harmadiknak szálltam ki a vízből. A kerékpáros pályáról negyedik helyen jöttem be. A négykörös futás harmadik körében vettem észre, hogy a harmadik helyen áll a bajai hölgy. 600 méterre volt előttem, megpróbálkoztam vele, és sikerült - mondta Lábodi Laura.
A tapasztalt sportolónő nem tétlenkedik: szerdán kel útra Svájcba a világ egyik leghíresebb versenyére, a zürichi Ironmanre.
Laura hozzátette, hogy ott körülbelül háromezer ember vesz részt, öt éves bontásban. Az ő korosztályában hatvan induló várható, az időeredmények alapján a középmezőnybe várja magát. Szeretne egy félórát javítani a tavalyi idején, de ez időjárás-függő is lesz majd.

Számokban kifejezve ezt azt jelenti, hogy Laura a tavalyi, Nagyatádon elért 12 óra 1 perces időeredményét szeretné lefaragni 11 és fél órára. A hosszú távú triatlonversenyek résztvevői egyébként 3800 métert úsznak, 180 kilométert kerékpároznak, majd futnak egy maratont.

Címkék: erőpróbák, Kaposvári AC, Lábodi Laura, triatlon, sport