A sportág hívei csak amiatt bánkódnak, hogy helyi együttes híján, a két tehetséges lány nem somogyi színekben érte el sikereit. A Kaposvári Ritmus SE együttese néhány évvel ezelőtt az ország legjobbjai közé küzdötte magát: előkelő helyen végzett a Szuper Ligában és a nemzetközi porondon is bizonyíthatott. A csapat azonban anyagi okok miatt megszűnt, és a játékosok azóta más klubokban bizonyítják tehetségüket. A közelmúltban két somogyi reménység is kimelkedően teljesített a világbajnokságon. Tóth Dorottya két érmet is szerzett  Szarajevóban, és ami igazi szenzáció volt: egyéniben első lett!

- Nem voltam bent az első nyolc legesélyesebb között, így a siker tulajdonképpen váratlan volt - nyilatkozta a Kapos Sportnak.
A tehetséges sportolónő már világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérmet is szerzett eddigi pályafutása során, és úgy érzi, még szép jövő áll előtte.
- Nagyon remélem, ez az eredmény olyan lökést ad, hogy elhiszem magamról, képes vagyok erre is. Sokat segít.

Aranyéremmel tért haza Zenger Nikolett az idei felnőtt teke világbajnokságról. A kaposvári sportolónő a magyar csapat tagjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
- Már annak nagyon örültünk, amikor a csoportmeccseket megnyertük. Senki nem gondolta volna, hogy akár érmesek is lehetünk. Sikerült és nagyon örülünk neki - mondja mosolyogva. - Az elődöntőben a szlovénekkel játszottunk. Sokan azt mondták, hogy az volt az igazi döntő, mert nagyon szoros csata volt. A döntőben a románok ellen játszottunk, ott már biztosabban nyertünk.

Zenger Nikolett


Niki 12 éve űzi ezt a sportágat, ésmost először volt tagja a felnőtt válogatottnak. Korábban a serdülő és az ifjúsági korosztályban is letette a névjegyét. A sportolónő mindössze amiatt bánkódik, hogy nem somogyi színekben lett a világ legjobbja.

- Sajnos megszűnt Kaposváron a csapat, így eligazoltam Fehérvárra, a Köfém csapatához - árulja el. - Már két éve játszom ott, és nagyon jó a hangulat a csapaton belül is.

A tekéző elárulta: a nagy siker után nem hagyja abba, ehelyett megcélozza a felnőtt egyéni vb-címet. Ez lenne ugyanis a pályafutás csúcsa. A sikerhez még több munka és odafigyelés kell, és jól tudja: túl sok anyagi megbecsülésre nem számíthat. A pénz ugyanis a tekézőket sem veti fel napjainkban, hazánkban. A kaposvári teke-műhely azonban a világ élmezőnyében is bizonyította, hogy kimagasló a szakmai munkája.

Címkék: U18, világbajnok, aranyérem, teke, válogatott, sport