Nem lazíthat Lukács Máté. Alighogy hazaérkezett Izmirből, máris edzésbe állt. A felnőtt csapat Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjaként a hatodik helyen végzett, a 4x400-as váltóval pedig a negyedik helyen értek célba. 45.8-as idejével elégedett lehet. Korábban egy spanyolországi viadalon is megmérette magát, de akkor sajnos nem sikerült megfutnia az Eb kiküldetési szintet.

- 47.41-et futottam, ez 11 századmásodpercre van az U23-as EB-szinttől - mondta el a Kapospontnak. - Sajnos nagyon rosszul rajtoltam, nem szólt a rajtgépem mögötti hangszóró, így nagy volt a reakcióidőm, pedig ha jól rajtolok, megvan a szint és nem kéne tovább aggódni. A csapat EB-n a futott részidőm után nem lesz gond, mert most nagyon jól ment a futás - folytata bizakodón.

Lukács Máté atléta


Máté most gyorsító edzéseket végez, a hétvégi U23-as magyar bajnokságon pedig szeretne csúcsformában lenni.

- Az OB mindig fontos verseny, Máténak tavaly a bajnoki címe megvolt, idén junior EB 5. ellenfele van második hellyel már elégedettek lennénk - szögezi le Lukács Sándor, aki a MG Produkt Kaposvári AC-nél Máté edzője.

Máté hétvégén tehát Nyíregyházán versenyez, aztán egy szlovéniai megmérettetés vár rá. Július közepén pedig minden bizonnyal jöhet a korosztályos kontinensviadal, Ostravában.

Címkék: Ostrava, U23-as, Lukács Máté, Európa-bajnokság, atlétika, sport