Kaposvár férfi röplabdacsapata az idén 13. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot és immár 14-szeres kupagyőztes. A két héttel ezelőtti tisztújító közgyűlésen a klub új elnökséget választott, és a vezetés úgy döntött, hogy a négy jelölt közül Demeter Györgyöt kéri fel a vezetőedzői tiszt betöltésére. Az 54 esztendős szakember Kántor Sándort váltja a poszton.

 

„Úgy gondoltuk, a fiatal csapatnak egy jó pedagógusra, edzőre van szüksége, aki a csapatépítésben, összehangolásban tudná segíteni a munkát. Helyi fiatalokból, helyi edzőkkel, az egyetemre és az akadémia rendszerre építve szeretnénk kialakítani egy olyan bázist, amely hosszú távon biztosíthatná a röplabda sikeres működését Kaposváron” - mondta a klub elnöke, Egyed László.

 

Demeter György 1992 és 2003 között volt a kaposvári csapat vezetőedzője, majd hét évig Törökországban dolgozott. Közben egy szezont Kazincbarcikán is lehúzott. A szakember saját bevallása szerint mindenképpen haza akart térni az idei nyáron. A nemzetközi élmezőny, a Bajnokok Ligája után így most már a magyar bajnokságban dolgozik tovább.

demeter györgy

„A nemzetközi szinten nem a játékosok technikáját kellett fejleszteni. Kész játékosok jöttek, taktikát kellett építeni és formát időzíteni. Ebből szerettem volna kilépni, mert pszichésen eléggé igénybe veszi az embert. A magyar bajnokságban a technikai, taktikai repertoárt kell képezni, a képesség-fejlesztés lesz a legfontosabb” - fogalmazott Demeter György, akinek a munkáját a Zarka Péter, Horváth Dániel páros segíti majd. A korábbi sikerkovács a napokban kezdi meg a tárgyalást azokkal a játékosokkal, akik vállalják a további kaposvári szereplést. A vezetőedző a célokat is megfogalmazta.

 

„Annak ellenére, hogy ilyen sok adósság felhalmozódott, mi magyar viszonylatban nem vagyunk annyira rossz helyzetben. Bajnokságot és kupát szeretnénk nyerni, és egy év múlva vissza kell kerülni a nemzetközi vérkeringésbe” - tette hozzá Demeter.  
Immár nem titok, hogy a klub nehéz anyagi helyzetben van: csaknem 25 millió forint a hiánya. Ezek után nem meglepő, hogy a következő évadban szűkebbek lesznek a lehetőségek. Ha a szakmai és a gazdasági vonal is jól teljesít a jövőben, akkor folytatódhat az elmúlt két évtized kaposvári sikersorozata.

 

Demeter György

Játékosként: 1983 (Kecskemét), 1992 (Kaposvár);
Edzőként: 1993, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001 (Kaposvár), 2004, 2005 (Erdemirspor Eregli, török), 2006 (Vegyész RC-Kazincbarcika), 2008, 2010 (Fenerbahce, török).

Címkék: vállalta, játékos, edző, demeter, Fino, sport