A nehéz anyagi helyzetben lévő klub elnöksége keddi ülésén döntött úgy, hogy a Kaposváron korábban többször dolgozott Demeterrel kezdi meg a tárgyalásokat, s a testület egyúttal megköszönte az eddigi tréner, Kántor Sándor elmúlt években nyújtott munkáját.

Az új edző egy évre állapodott meg a vezetőkkel, s elsősorban azért vállalta el a feladatot, mert a klub nehéz helyzetben van, szűkös keretből kell jó csapatot csinálnia, és sok tehetséges fiatallal dolgozhat majd együtt.

A kaposváriak a következő szezonban anyagi gondjaik miatt nem indulnak nemzetközi sorozatban, Demeter éppen ezért számít rá, hogy több játékos is elhagyhatja a csapatot. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az együttes jövőre mindenképpen vissza akar térni a nemzetközi porondra.

A klubvezetés már kedden kinyilvánította elkötelezettségét a helyi röplabda-akadémia megalapítása és az utánpótlás-nevelés tudatosabb szervezése mellett.

Demeter György

Demeter György nemcsak a magyar, hanem a török röplabdasport legeredményesebb edzője is, még senki nem nyert rajta kívül szakvezetőként négy bajnoki aranyérmet az eurázsiai országban. A mester, a magyar röplabdasport sikeredzője, eddigi pályafutása során összesen 13 bajnoki aranyat nyert, ebből 11-et edzőként!

Játékosként: 1983 (Kecskemét), 1992 (Kaposvár);
Edzőként: 1993, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001 (Kaposvár), 2004, 2005 (Erdemirspor Eregli, török), 2006 (Vegyész RC-Kazincbarcika), 2008, 2010 (Fenerbahce, török).

A Demeter Györggyel szerdán készült interjúnkat ide kattintva olvashatják.

Címkék: török röplabda, Fino-Kaposvár, sikeredző, Demeter György, röplabda, sport