Hazai környezetben készülnek a sportiskolás sikeremberek. Ifjabb Kovács László tanítványai jó hangulatban edzenek, hiszen az Egerben megrendezett ifjúsági magyar bajnokságon is bizonyítottak. Ledniczky Patrik az év legfontosabb versenyén, utolsó éves ifistaként kihozta magából, amit tud.

- A 100 és a 200 hát volt az, amiért meg kellett dolgozni, és nagyon jól sikerült. 200 háton ötödik lettem, ezzel ranglista-vezető lettem. 100 háton pedig negyedik lettem, és itt is egyéni csúcsot úsztam - mondta Ledniczky Patrik, aki most korosztályt vált.

- Most egy pár évig nehéz lesz a felnőttek között, amíg bele nem jövök, de remélem, jó lesz - tette hozzá Patrik.

Az ifjúsági ob-n a vidékbajnok Ledniczky, Dudás, Sajgó, Balogh összetételű fiú váltó is bizonyított. Az egyetlen kaposvári hölgy induló, Tomozi Zsófia is megtette a magáét.

- Ő életében először vett részt négynapos komoly rendezvényen. Első két napon jól teljesített, egyéni csúcsokat úszott, aztán elfáradt, de úgy gondolom, sokat tudunk még előre lépni - mondta Ifjabb Kovács László, vezetőedző.

A korosztályos válogatott Dudás Dániel két bronzérmet és további döntős helyezéseket is szerzett, ráadásul ő is egyéni csúcsokat úszott.

- Nehéz dolgom volt az erős mezőnyben. 800 gyorson és 50 pillangón is harmadik lettem, ez utóbbi számban az első hely is négy századon múlt. A rövidebb távokon jól ment, a hosszabb távokon még erősíteni kell - magyarázta Dudás Dániel.

A 17 esztendős versenyző a felnőtt magyar bajnokság mellett a korosztályos uszonyosúszó Európa-bajnokságra is készül még.

- Dani most megy először felnőtt magyar bajnokságra. Tisztes helytállásra számítok, vagyis középdöntőre. 50 pillangón a döntő végére felérhet - mondta a vezetőedző.

Dudás Dániel klubtársa, Pataki Fanni szintén rajthoz áll az ob-n. Edzője szerint, ha meggyógyul a vállsérülése, akkor akár a dobogóra is odaérhet 50 és 100 gyorson. A legfontosabb azonban az, hogy megdöntse saját egyéni csúcsait.

Címkék: Ifjabb Kovács László, Dudás Dániel, KASI, érem, úszás, sport