A KKK a 12. helyen zárta az elmúlt szezont. A bravúros győzelmek mellett bosszantó vereségek is becsúsztak, a ki-ki meccsekből pedig rendre az aktuális ellenfél jött ki jobban.

- Jól éreztem magam a csapatban, mindenkivel sikerült megtalálni a közös hangot. Azt sajnálom, hogy nem sikerült előrébb végezni, talán több volt ebben a csapatban - mondta Kutasi Gergely.

A nyári szünet fő feladata a csapatépítés. A klubvezetés dolgát megkönnyítheti, hogy a hírek szerint lassan, de biztosan stabilizálódik az anyagi helyzet. A tavaly szerződtetett Kutasi Gergely döntésében minden bizonnyal ez is szerepet játszott.

- Igazából a bajnokság végén tárgyaltunk, szívesen maradtam, és sikerült rövidre zárni a kérdéseket - tette hozzá Gergely.

A következő évadban két visszatérő is segítheti az együttest a célok elérésében.

- Mindenképpen stabil, jó teljesítményt szeretnék nyújtani, szeretném kinőni a fiatal tehetség kategóriát. Jó lenne minél jobb teljesítményt nyújtani - mondta Kiss Kornél.

A 35 esztendős Szőke Balázs, Kiss Kornélhoz hasonlóan legutóbb Pécsen kosárlabdázott.

- Szeretném hangsúlyozni, hogy nem levezetni jöttem. Van bennem annyi erő, elszántság, hogy hasznos tagja legyek ennek a csapatnak. Remélem, amit elterveztem, azt véghez is tudom vinni, és jó játékkal tudom szolgálni a Kaposvárt - mondja Szőke Balázs.

Monok Tibor ügyvezető elárulta: az új szezonban három külföldi játékos leigazolását tervezik, és jó lenne, ha az egyikük igazi vezéregyéniség lenne a pályán.

- Azoknak a csapatoknak, amelyek a 8-11. helyen tanyáznak, meghatározó lehet, hogy a légiósok között van olyan, aki extrát nyújt, és az egypontos meccseket megnyeri. Ha tudom, hogy van ilyen játékosom, az sokat segít, tavaly ez a három srác nem volt ilyen - mondta Monok Tibor, ügyvezető.

A Fekete Ádám, Filipovics Gordan edzőpáros augusztus 15-én vezényel először edzést a Kaposvári KK-nak. A fiúk szeretnék megcélozni a nyolc közé jutást.

Címkék: Monok Tibor, vezér, játékosok, KKK, kosárlabda, sport