Telt ház, csaknem ezer néző előtt játszott barátságos válogatott mérkőzést egymással a magyar és az ausztrál férfi vízilabda válogatott a kaposvári városi fürdőben. A Kemény-legények a 4. percben, Madaras Norbert góljával szereztek vezetést, az ellenfél 3-0 után talált be először. Két negyed után már öt góllal vezetett a jól védekező és pontosan támadó olimpiai bajnok együttes. A nagyszünetben a napokban OB I B-s bajnokságot nyert Kaposvári Vízilabda Klub gárdáját ünnepelte a publikum.

hun_aus3

A harmadik negyedben mindössze két gól született, azt is a magyarok lőtték, így megnyugtató előnnyel indult az utolsó nyolc perc. A magyarok ezután sem fogták vissza magukat, és Kiss Gergely harmadik találata után már 13-3 állt a táblán. Sokat mondó adat, hogy az ausztrálok a második félidőben nem szereztek gólt!

Hun aus4

A magyar válogatott Kaposváron is közönségsikert aratott, és a vártnál is biztosabban szerezte meg a győzelmet. A fiúk az önbizalom növelő siker után folytatják a felkészülést a júliusi sanghaji világbajnokságra.

hun aus5

Magyarország - Ausztrália 13-3 (3-1, 5-2, 2-0, 3-0)

A magyar válogatott gólszerzői: Kiss Gergely 3, Varga Dénes 3, Biros Péter 2, Madaras Norbert 1, Hosnyánszky Norbert 1, Varga II. Zsolt 1, Hárai Balázs 1, Varga Dániel 1.

hun aus6

Címkék: barátságos, Ausztrália, nyertek, Magyarország, győzelem, sport