Fekete Ádám az elmúlt szezon közben jelezte, hogy csak a bajnokság végéig irányítja a KKK együttesét, de végül meggondolta magát, és elvállalta a munkát a következő évadra is. A segítője továbbra is Filipovics Gordan lesz. Mindezt Monok Tibor ügyvezető jelentette be pénteken. A klub első embere hozzátette. Kmézics Zoránnal tárgyalt az elmúlt időszakban az esetleges újabb kaposvári szerepvállalásról, de a szakember úgy döntött, marad Szolnokon és ezután is a helyi utánpótlásban tevékenykedik majd.
Az edzőkérdés tehát eldőlt, és közben formálódik a KKK következő évi játékoskerete is. Eldőlt, hogy két kosárlabdázó is visszatér Somogyba: Szőke Balázs már a 2001-es bajnokcsapatban is szerepelt, és most újra magára húzza a kaposváriak szerelését. Kiss Kornél pedig egyéves pécsi kitérő után tér vissza. Kutasi Gergely marad a KKK-ban, a fiatalok közül pedig Fonai Richárd, Márkus Tamás, bíró Bence és Kovács Soma sem vált egyesületet a nyáron. Ugyanakkor Fülöp Gábor, Medve Máté és Kováts Róbert további szolgálataira nem tartanak igényt. A klubvezetés három idegenlégióst szerződtet majd, és a remények szerint az új szezonban legalább az egyikük igazi vezéregyéniség lesz a pályán, aki éles helyzetekben a csapat segítségére lehet.
A fiúk szeretnék magukat beverekedni a legjobb nyolcba, a felkészülés augusztus 15-én kezdődik majd.
Végül pedig a legjobb hír: úgy tűnik, stabilizálódik a klub anyagi helyzete. A vezetés igyekszik kifizetni a fennálló tartozásokat, és új támogatóknak köszönhetően nem csak egy évre, hanem háromra előre lehet majd tervezni. Ha stabil lesz az alap, úgy már könnyebben megy majd az építkezés is.

Címkék: KKK, edző, Fekete Ádám, sajtótájékoztató, kosárlabda, sport