A tánc volt a főszereplő a hétvégén Kaposmérőben. A 7. Ametiszt Kupára az ország minden részéből érkeztek párosok - gyermek, ifjúsági, junior, valamint felnőtt korosztályban is versenyt hirdettek. Huszonöt egyesület csaknem kétszáz versenyzője próbált szerencsét. A junior egyes kategóriában a kaposvári színeket képviselő Kovács Bence-Kovács Eszter páros értékes eredménnyel gazdagodott.

- A Junior I. D latin korosztályban szerepeltem, szambát, csacsacsát, rumbát kellett táncolnunk, s elsők lettünk - mondta Kovács Eszter. - Egy pár volt, akiktől kicsit tartottunk, de gondoltam rá, mégis lehet, hogy megnyerjük.

Ametiszt

Ezúttal is nagy sikert arattak a latin táncok. A tapasztalatok szerint sokat számít, a gyakorlás, az összeszokottság és még az is, hogy a párosok hogyan tájékozódnak a parketten. A felkészítő edző munkája is fontos, így itt is sok az összetevő.

- Mi még csak három éve táncolunk együtt, de ez már elég idő ahhoz, hogy megismerjük egymást. Sokat gyakorlunk, szeretnénk a versenyzést még sokáig folytatni – árulta el Bősze Dorottya, a veszprémi Bonita TSE táncosa.

A rendező Ametiszt Tánc-Sport Egyesület versenyzői végül hat első, három második és három harmadik helyezést szereztek. A Jegesné Hornyák Hajnalka vezette klub tehát újabb sikeres szezont zárt. Az Ametiszt a nyári szünetben sem pihen: ismét tánctábort rendeznek majd Kaposváron.

 

Címkék: rumba, szamba, csacsacsa, táncverseny, Ametiszt, sport