A 43. dr. Csik Ferenc emlékverseny elején még hétágra sütött a Nap, és a versenyzők is hamar belemelegedtek a küzdelmekbe. A 100 méteres gyorsúszó számot egy 21 esztendős szekszárdi úszó nyerte a kaposvári Dudás Dániel előtt.

- Mindenképpen azért jöttünk, hogy nyerjünk. Az időeredmény elfogadható. Én kint úszok az Egyesült Államokban, ahol 25 yardos a medence, vissza kell szoknom az 50 méterhez. Más taktikát kell alkalmaznom, mint egy 25 méteres medencében - magyarázta Gyurkó László.

A lányok között a sportiskolás Pataki Fanni bizonyult a legjobbnak ebben a számban.

- Most kis pihenés után visszaálltam edzeni, de be van gyulladva a vállam. Ahhoz képest jól teljesítettem, úgyhogy meg vagyok elégedve - mondta.

A Kaposvári Sportiskola vezetői ezen a napon az év legjobbjait is köszöntötték. Pataki Fanni és Dudás Dániel mellett ajándékot kaptak a 4X200 méteres vidékbajnok gyorsváltó tagjai is. A Dudás, Ledniczky, Sajgó, Balogh négyes tagjai természetesen továbbra is szorgalmasan készülnek a versenyekre.

- Ma még csak 100 gyorsot úsztam, egyéni csúcsot sikerült úsznom, vissza van még a fő számom, a 200 hát, ebben próbálok meg minél jobb időt elérni - fogalmazott Ledniczky Patrik.

- Most megyünk majd az országos ifjúsági bajnokságra, Egerbe, aztán a felnőtt magyar bajnokság következik, ezek most a fő versenyeim - sorolta Sajgó Larion.

A viadalon a kaposvári Adorján, valamint a Siófok és Marcali tehetséges úszói is részt vettek.

A sportiskola ezen a napon nem csak a medencében ért el sikereket.

- Az év egyik legfontosabb versenye számunkra, főleg a rendezés miatt. Új időszak kezdődött az úszó szakosztály életében. Sok felajánlást, szülői segítséget, társadalmi munkát kaptunk a szervezés és a lebonyolítás során, az összegzésnél - fogalmazott Ifj. Kovács László vezetőedző. - Nem utolsó sorban a verseny azért is fontos, hogy szintidőket ússzunk a magyar bajnokságokra, ezen a téren is jó úton haladunk.

A vezetőedző bizalmát ezúttal is meghálálták a tanítványok: a Kasi 10 arany-, 13 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta a versenyt. Az éremtáblázat második helyén a Dombóvár, a harmadik helyén pedig a kaposvári Adorján végzett. Egy bronzérem Siófokra is került.

Címkék: Csík Ferenc verseny, Kovács László, Adorján SE, Kasi, úszás, sport