Átalakult az rg-csarnok erre a hétvégére: itt öltöznek és melegítenek a 2. kaposvári Látványtánc Európa-bajnokság résztvevői. A versenyzők természetesen jócskán adnak a külsőségekre, így fontos szerepet kapnak az utolsó simítások is. A péceliek egy latin-amerikai mixszel érkeztek Somogyba. Felkészítőjük szerint a mai fiatalok szeretik ezt a műfajt. Dudás-Ipacs Katalin szerinte azért, mert az ő világukhoz ez áll a legközelebb. Szeretik magukat ezekre a dallamokra billegetni, és meg is találják magukat benne.

Az idei Európa-bajnokságon öt ország csaknem 1500 versenyzője vesz részt, és háromszáz produkció kapott helyet a programban. Hét somogyi egyesület versenyzői is színpadra lépnek. Szombaton este fél 8-tól gálaműsor lesz a Corso Bevásárlóközpontban, vasárnap délután pedig össztánc és ünnepélyes eredményhirdetés zárja a rangos versenyt.

látványtánc

A kőszegiek nagy lelkesedéssel készültek a bemutatkozásra. Közülük Tolnai Veronika azt mondja: jártak a területi és az országos bajnokságon is, ahol szép eredményeket értünk el. Ezért lehetnek itt, és remélik, szép eredményekkel térhetnek haza.
Egy showtáncot adunk elő pop kategóriában. Ebben a számban hatan vagyunk, és igyekszünk minél színvonalasabb előadást nyújtani a nézőknek és a zsűrinek - mondja a kőszegi Kimmel Krisztina. Egy erdélyi, Kovászna megyéből érkezett csoport hip hop és aerobik gyakorlatot is hozott magával.
A baróti, Bíró Réka szerint elég sokan csinálják, nagyon népszerű ez a sport. Nagyon szeretik, mert formában tartja őket. Szeretnek műsort adni, és ha megtapsolják a produkciót, akkor érzik, hogy érdemes volt.
A közönség előbb a kvalifikációs versenyszámot izgulhatta végig, majd megkezdődtek a B kategória küzdelmei. Szombaton 9, vasárnap 10 órakor indul a látványos program.
A somogyi színeket népes csapattal képviseli a Balatonföldvári Zenebarátok Köre Egyesület, valamint hat kaposvári klub, a Team Kaposvár, az Ametiszt, a Nita Dance, a Corso, a Crystal és az RGSE. A remények szerint fiataljaink, az elmúlt évhez hasonlóan, nem maradnak érmes helyezések nélkül.

Címkék: európa, látványtánc, bajnokság, Kaposvár, sport