Évente egyszer igazi "retro" hangulatban teniszezhetnek a sportág kedvelői a Donner Sport Klubban. Erre a viadalra mindenki leporolta a faütőjét.

- Jómagam valamikor még ezzel kezdtem el teniszezni, nagyon kellemes élményeket idéz fel bennem a régi idők játéka - emlékezett vissza Hegedűs János. - A mai ütők más stílusúak, rugalmasak, gyorsak, ezek a régi ütők a kedvtelésből űzött játékot hozzák vissza.

A korhű fehér teniszruha is alapkövetelmény a faütősök hangversenyén.
- Egy picit szokatlan, mert mi a rövidnadrágos teniszhez szoktunk hozzá, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy itt is kellemesen, jól érezzük magunkat - kommentálta a régi öltözéket egy másik résztvevő, Kollár Béla.

A hangulatos verseny egyéni küzdelmeiben tizennégyen léptek salakra. Az első helyen dr. Rónay Tamás végzett, a második Gulyás Gábor lett, a harmadik helyeken pedig Gulyás Bálint és dr. Tóth Balázs osztozhatott. A párosok között a Rónay-Tóth duó nem talált legyőzőre, másodikként a Máté Sándor-Gulyás Gábor páros zárt, a harmadik pedig Jezeri Tibor és Gulyás Bálint kettőse lett.

Címkék: faütők, nosztalgia, retro, Donner, tenisz, sport