A négy verseny összesítése alapján szereznek jogot a versenyzők a június 9-i londoni világkupadöntőn való részvételre. Köztük lesz Gyenesei Leila is, aki Kínában, az 56 versenyzőnő között 5328 pontos összeredményével, legjobb magyarként az 5. helyen végzett. Kovács Sarolta a 6., Tóth Adrienn a 13. helyen zárt. A korábbi versenyekhez képest némi javulást mutatott Leila vívása és ebben a számban így a középmezőnyben végzett. A 17 győzelem és a 18 vereség azonban azt mutatja, hogy itt még nagy tartalékai vannak.

Az úszást új egyéni csúccsal biztosan nyerte és ezzel feljött az összetettben az 5. helyre, amit egy nehezen irányítható lovon is megőrzött. Egyetlen verőhibával és 1180 ponttal zárta ezt a számot. Ugyanezen a lovon az oroszok egyik kiválósága mindössze 924 pontot teljesített. A záró számban Leila nagyszerűen futott és jól is lőtt. Ebben a kombinált versenyszámban az 5. legjobb eredményt érte el és megőrizte ezt a pozíciót a végelszámolásnál is.

gyleila

Gyenesei Leila legközelebb két hét múlva Moszkvában egy meghívásos versenyen állhat rajthoz, ahol a világranglista legjobbjai kapnak részvételi lehetőséget. Az ezt követő londoni világkupadöntő
után, július végén szintén Angliában kerül megrendezésre az ez évi felnőtt Európa bajnokság.

Címkék: Világkupa, London, öttusa, Kína, Gyenesei Leila, sport