A 17 esztendős sportolónőt osztálytársai és sportiskolás csapattársai várták otthona előtt. Ifjabb Kovács László tanítványa a jövőben a felnőtt mezőnyben szeretne bizonyítani.
Sportiskolás fiatalok és munkácsys osztálytársak is várták a Máltáról hazaérkező Pataki Fannit. A válogatott úszónőt szülei hozták haza a fővárosból, ezután egymást érték a gratuláló szavak.
A Kaposvári Sportiskola versenyzője két első és két második helyezést szerzett a Diák Világkupán.
- Mielőtt odautaztunk, én úgy indultam el, hogy dobogón szeretnék állni. Ez egy nagy álom volt a mezőnyt elnézve. Végül nagy sikereket értem el: első lettem 100 gyorson és második 50 és 200 gyorson. 200 méteren három másodpercet javítottam az eddigi csúcsomon és eszméletlen jót úsztam - meséli Fanni.
Ifjabb Kovács László tanítványa minden számát egyéni rekorddal fejezte be és a 4X100 méteres gyorsváltó tagjaként is nyert. A sportolónő nem csak a medencében, hanem azon kívül is jól érezte magát.
Pataki Fanni tizenkét éve kezdett úszni, eleinte csak egészségügyi okokból. Később kiválasztották, és kiderült: nem csak tehetséges és szorgalmas, hanem eredményes is. A sikerhez mindenki hozzátette a részét.
- Azt gondolom, ezt egy háromlábú széknek is tekinthetjük, ahol az edzőnek, a gyereknek és a szülőknek is részt kell venni. Természetesen a legtöbb munkát ők végzik, mi a háttérből próbálunk segíteni. Tizenkét év munka van e mögött, nagyon sok taktikai, technikai, erőnléti edzés, és nem csak Fanni dolgozik sokat, hanem a vele egykorúak, a nála fiatalabbak is, ugyanúgy dolgoznak mindannyian - mondta Pataki-Szilágyi Szilvia.
Fanni a sportiskola úszó-szakosztályának eddigi legnagyobb eredményét érte el Máltán. A 17 esztendős versenyző a fiatalok példaképe lehet, és a jövőben a felnőttek között is bizonyítani szeretne.
- Most egy óriási lépést tettünk, mert a felnőtt mezőnyben kell helytállnunk. Az első lépést decemberben megtettük, amikor a rövidpályás magyar bajnokságon két érmet is be tudtunk gyűjteni - magyarázza Ifj. Kovács László vezetőedző. - Gyorson és 100 vegyesen is harmadik lett. Fel kell nőni a világbajnokokhoz, Európa-bajnokokhoz, Hosszú Katinkához, Verrasztó Evelinhez, ez óriási feladat, egy-két év kell hozzá, komoly feladat, hogy jó eredményeket el tudjon érni.
A somogyi reménység ezután a felnőtt országos bajnokságra készül, és bízik benne, hogy újabb nemzetközi versenyeken szállhat majd vízbe a magyar válogatott tagjaként.

Címkék: Málta, Pataki Fanni, Kovács László, KASI, úszás, sport