A Somogyjád és a Magyaregres párharcának tétje az ezüstérem volt, illetve az afelé vezető út. A Somogyjád várhatta kedvezőbb pozícióból az összecsapást, igaz, a megyei első osztályra is ott tűnnek biztosabbnak a feltételek. A Kiskorpád bajnoki címéhez idén nem férhetett kétség, de a Magyaregres és a Somogyjád is kiemelkedett a mezőnyből. Ezúttal Lóki Péter góljával a félidőben még a kék mezes hazaiak vezettek, aztán Rofrics Roland a másodikban egyenlített. A jádiak így szinte biztosan másodikak.

A Somogyjád edzője, Juhász András azt mondja: úgy érzem, összességében jól teljesítettünk, remélem, odaérünk a második helyre és osztályozót tudunk játszani az északi csoport másodikjával.

A vendégek is reálisnak tartották a döntetlent, a Magyaregres tervei még képlékenyek, de ott is fennáll az előrelépés lehetősége jövőre.

Két somogyi sportembernek szeretném ajánlani ezt a pontot, amit ma megszereztünk, Buzsáki Pisti barátomnak, és Ernőnek, nekik ajánlom azt a pontot, amit megszereztünk Somogyjádon. + Ha maradunk ezen a településen, és megmarad a keret nagy része, akkor előfordulhat, hogy szívesen hoznám olyan kellemetlen helyzetbe a települést, hogy feljutunk, meggyőződésem, hogy a megye egyben nem lennének kiesési gondjaink. - mondja a magyaregresi csapat törzsszurkolója Horváth Gábor

Az északi csoportban Ságvár, Lengyeltóti, Kéthely a sorrend, itt a Ságvár minden bizonnyal feljut, a Lengyeltóti pedig jó eséllyel pályázik az osztályozós helyre.

Címkék: magyaregres, somogyjád, megyefoci, labdarúgás, somogy, sport