Nagy volt a készülődés a rajt előtt: : a legbátrabbakra ugyanis 80 kilométer teljesítése várt a Zselicben. A 40 és a 20 kilométeres táv is sokakat vonzott.

Ezúttal azok is rajthoz állhattak, akiknek nincs saját kerékpárjuk

A Lomi.hu Kft. ügyvezetője, Pernecz Miklós azt mondta, használt kerékpárokkal próbálunk segíteni: akik nem tudnak kerékpárral jönni, ingyenesen biztosítunk. 20 fő feletti iskolák automatikusan kapnak egy kerékpárt, valamint ötven indulóként sorsolunk egy kerékpárt.

A Katica Tanya Zselici Kerékpártúra a hagyományokhoz híven a Gárdonyi iskola mellől rajtolt el, és már az első emelkedő megdolgoztatta az indulókat.

zselic_bringatura

Tényleg gyönyörű az idő, most virágzik az akác, csodálatos illat van, érdemes most biciklizni a Zselicben. - mondja a Kaposvári Zöltpont Életmód Klub elnöke, Fordor Péter

A résztvevők elsőként Szenna irányába pedáloztak, a hosszú táv teljesítői pedig ezután még egy nagy kört mentek a Zselicben. A Zöldpont Életmódklub az ősszel a tavaszihoz hasonló programokkal várja az érdeklődőket.

Ugyanezeket a próbákat megtartjuk. Szeptember 24-én lesz a kerékpárpróba, októberben a futás, novemberben a gyalogtúra. -teszi hozzá Fodor

A tavaszi bringatúra mindenesetre jól sikerült: ezúttal is mindenki sikerrel célba ért.

Címkék: bicikli túra, zöld pont, ötpróba, zöldpont, sport