A somogyi sportbarátoknak máig szép emlék a csaknem tíz évvel ezelőtt megrendezett kaposvári enduro Európa-bajnoki futam. A nagy sikerű rendezvény után, főként anyagi okok miatt, elmaradt a folytatás, 2011-ben azonban újra életet leheltek ebbe a motoros szakágba.

- Úgy gondolom, a siker annak köszönhető, hogy végre, aki szereti a motorozást, hajlandó volt összefogni az ügy érdekében, és minden követ megmozgatott, hogy újra legyen verseny – mondta el a KaposPontnak Sipos Zsolt főrendező.

A régi nagyok közül Rapp Csaba és Tóth László a pálya kialakításában és a Kaposvár Kupa megszervezésében egyarámt nagy szerepet játszott, és lelkes segítőkre is akadtak. A régi, már-már klasszikus pálya egyharmadát biztosították nekik: egy körülbelül 40 kilométeres szakaszt az erdőben, illetve a zselickislaki krosszpályát és a vele szemben lévő egykori honvédségi gyakorlótér egy részét. Nem véletlen, hogy a vártnál sokkal több versenyző - és persze néző - érkezett a helyszínre.

ENDURO

Az enduro szakágat továbbra is sokan kedvelik hazánkban és szerte Európában.

- Népszerű az enduró sportág, de vannak nehézségek a pályák engedélyezésével kapcsolatban, így együttműködünk az enduro krosszal, ami rövidebb pálya. Szeretnénk megmenteni az itteni enduro hagyományokat - avat be terveikbe Zajzon András sportfelügyelő.

A szervezők bizakodnak: a hétvégi Kaposvár Kupa csak a kezdet volt.

- Nagyon reméljük, hogy elkezdődött valami, és bízunk benne, hogy együttműködés indul be. Kaptunk egy területet a Sefagtól, egyelőre csak egy versenyre. A folytatás attól függ, hogy milyen lesz az esemény visszhangja, és milyen állapotban adjuk vissza az erdőt. Személy szerint bízom benne, hogy lesz ennek folytatása – mondotta Siposzsolt.

A kétnapos viadalon nem csak a magyarok teljesítettek jól, hanem a vendégként érkezett osztrák, olasz és szlovén motorosok is.

Címkék: Rapp Csaba, Enduro, motorsport, krosszpálya, Zselickislak