Ismét volt mit újra átélni és végignézni: a szabadfogású diákolimpia orosházi országos döntőjében is kitettek magukért a kaposvári fiatalok. A III. korcsoportos kaposvári csapat ezúttal két versenyzőből állt. A Gyakorlós Wertenbach Ádám bronzérmes lett, a munkácsy Kajtán Olivér viszont nem talált legyőzőre.

Ismét volt mit újra átélni és végignézni: a szabadfogású diákolimpia orosházi országos döntőjében is kitettek magukért a kaposvári fiatalok. A III. korcsoportos kaposvári csapat ezúttal két versenyzőből állt. A Gyakorlós Wertenbach Ádám bronzérmes lett, a munkácsy Kajtán Olivér viszont nem talált legyőzőre.

13-an mérlegeltünk a súlyomban, a 46 kg-ban. Nem volt erős a mezőny, egy pontot sem csináltak rajtam. Első ellenfelemet betusoltam, aztán egy zalaegerszegit győztem le két menetben. Az elődöntőben egy bócsait vertem meg, a második menetben betusoltam. - mondja a Kaposvári Nehézatétikai SE bírkózója Kajtár Olivér

Olivér a döntőben két menetben aratott pontozásos győzelmet csepeli riválisa ellen. A 13 esztendős somogyi reménység a folytatásban sem pihen.

A nyári szünetig még lesz két ob, az egyik Kaposváron, a másik Budapesten. Még nem vagyok nagyon fáradt, de ez már a magyar bajnokságon látszani fog. - tette hozzá a Kajtár.

A IV. korcsoportban népes kaposvári csapat próbált szerencsét: a Kodály iskola tanulója, Kovács Márk és a zrínyis Bódis Milán a dobogó harmadik fokára állhatott, a munkácsys Horváth Barnabás pedig igazolta a várakozásokat.

A Kaposvári Sportiskola versenyzője Horvát Barnabás azt nyilatkozta, "éremesélyes voltam, sokat készültem, fogytam is rá. Fiatalként mentem oda, még jövőre is ebben a korcsoportban fogok birkózni. A lehető legjobban sikerült, mert öt meccs után a dobogó legfelső fokára állhattam fel."

Nagyon fontos volt a verseny, mert volt egy kézsérülésem, és ha nem szerepeltem jól, nem kvalifikálhattam volna magam a magyar bajnokságra. Ha nem szerzek pontot, nem indulhattam volna. - tette hozzá Horváth.

A kaposváriak Eb-ezüstérmes birkózója, Kovács Bence egy budapesti kadet kötöttfogású rangsorversenyen lépett szőnyegre.

Legutóbbi versenyen 54 kg-ban indultam, a saját súlycsoportom felett eggyel. Ezüstérmet szereztem. Előtte Kaposváron harmadik lettem, amivel kvalifikáltam magam a varsói kadet Európa-bajnokságra.  - mondta a nehézatlétikla se versenyzője Kovács Bence

Bencére az Európa-bajnokságig egy zágrábi válogatott viadal, a junior szabadfogású magyar bajnokság és egy szabadkai verseny is vár még, hogy garantált legyen a formába lendülés.

Címkék: kaposvári nehézatlétika se, kajtár, kapovári sportiskola, kovács, bírkózás, horvát