- Mind a gyerekek, mind az iskola életében fontos dolog egy nemzetközi tornán részt venni. Azt gondolom, méltó módon képviseltük az iskolát, a várost és Magyarországot is. Nagyon büszke vagyok a fiúkra – nyilatkozta a KaposPontnak Molnár Anna, a kaposvári Gyakorló iskola igazgatója.

Nem véletlen az igazgatónő öröme: a csapat két győzelemmel zárta a két olasz, egy német és egy magyar csapat részvételével megrendezett kupát – a középiskola futballcsapata egy testvérvárosi meghívásnak tett eleget az olaszországi Schioban.

- Az első meccsen egy olasz iskolával játszottunk, ott 6-0-ra nyertünk, három gólt sikerült szereznem. A második meccsen, a döntőben 4-1-re nyertünk egy olasz csapat ellen, ott kettő gólt rúgtam – számol be élményeiről Vaszilkó Dániel, a csapat „gólvágója”.

A Gyakorlóban központi szerepet tölt be a sport, és sokan rúgják a labdát szabadidejükben.

- A foci az iskolánkban nagyon népszerű, részben az U17-es korosztállyal álltunk össze, és a suliból állt be még néhány fiatal. Így állítottuk össze a csapatot – mondja Dobos Tamás, a csapat másik erőssége.

Az iskola fiataljai edzőjük szerint is rászolgáltak az első helyre. Íme, az elnyert kupa!

gyakorló foci

- Úgy érzem, a tornán mind hozzállásban, mind játéktudásban a legjobb volt a Kaposvár. Ki kell emelnem a gyerekek hozzáállását, viselkedését. A körülmények nem voltak a legjobbak, de mindenféle zokszó nélkül, profi módon tették a dolgukat – dícséri tanítványait a szép siker után Richter Sándor testnevelő-edző.

A gyakorlós futballistáknak hazai pálya a Cseri úti sportcentrum is: a legjobbak évek óta tagjai a Rákóczi utánpótlás csapatainak.

- Én az U12-es korosztály óta itt focizom a Rákócziban. Országos diákolimpián is szerepeltem már, minden évben játszom az utánpótlás csapatban, és szeretnék majd a felnőtt Rákóczihoz kerülni – vall terveiről Kolumbán Kristóf.

A nemzetközi tapasztalatok sokat segítenek abban, hogy a tehetséges kaposvári labdarúgók még tovább fejlődjenek. Külön büszkeségre ad okot, hogy a fiúk Olaszországban nem csak játékukkal, hanem hozzáállásukkal is kitűntek a mezőnyből.

Címkék: Gyakorló iskola, kupagyőzelem, Schio, Olaszország, Kaposvár, sport